27 / 04 / 2024

TÜVTÜRK açıkladı, mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli

TÜVTÜRK açıkladı, mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli

TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine zam yapılacağı hakkındaki haberler doğrultusunda bir açıklamada bulundu. Buna göre mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacak.



TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada, TÜVTÜRK’ün araç muayene ücretlerinin bildirilmesi konusunda hiçbir yetkisinin bulunmadığı ve uygulanan mevcut ücretlerin geçerliliğini 1 Ocak 2024 tarihine kadar koruyacağı bildirildi.

TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları, bazı basın yayın organlarında yer alan ve buan göre “araç muayane ücretlerine zam yapacağı” yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulundu. yapılan açıklamada “Son zamanlarda bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan, TÜVTÜRK’ün araç muayane ücretlerine zam yapacağı yönündeki asılsız haberler doğrultusunda bir açıklama gereği doğmuştur.” ifadelerine yer verdi ve açıklamada, TÜVTÜRK’ün araç muayene ücretlerinin belirlenmesi açısından hiçbir yetkisinin bulunmadığı kaydetti.

Öte yandan, açıklamanın devamında şöyle kaydedildi: “Araç muayene ücretleri (KDV Hariç olarak) her sene Ekim ayı sonunda açıklanan yeniden değerleme artış oranları kapsamında ve Karayolları Trafik Kanunun 35’inci maddesi uyarınca kanunla uygulanmaktadır.

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, araç muayene ücretleri ise araç sınıflarına göre; Traktör ve Motosikletler için KDV hariç 488 Türk Lirası, Otomobil, Minibüs, Kamyonet vb. hafif vasıtalar için KDV hariç 958 Türk Lirası, - Otobüs, Kamyon, Çekici vb. ağır vasıtalar araçlar için KDV hariç 1.295 Türk Lirası, olarak bildirilmiştir. Kaydedilen ücretlerin yüzde 50’si ile tahsil edilen KDV ve gecikme ücretlerinin tamamı doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığına aktarılmaktadır.

TÜVTÜRK açıkladı, mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli

Buna göre, TÜVTÜRK’ün yukarıda kaydedilen araç muayene ücretlerinin belirlenmesi konusunda hiçbir yetkisi yoktur. 2024 senesi için geçerli olacak araç muayene ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca belirlenecek olup yeniden değerleme oranı doğrultusunda düzenlenecektir. 1 Ocak 2024 tarihine kadar mevcut ücretler geçerliliğini koruyacaktır.”

TÜVTÜRK'ÜN TELEFON NUMARASI KAÇTIR?

TÜVTÜRK'ün borç durumu sorgulama, istenilen istasyonlar ve minibüs randevusu almak isteyenler için   TÜVTÜRK Çağrı Merkezini arayarak randevularını oluşturabilirler. Bilgi ve randevu almak için bize 0850 222 88 88 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Araç muayenesinde asla yapılmaması gereken hata: TÜVTÜRK'ten önemli uyarı geldi!

Araç muayenesinde yeni dönem: Egzoz gazı emisyon testi şart mı?

 

 


Geri Dön