27 / 04 / 2024

Tuzla Deri OSB'deki depo yangını kontrol altına alındı!

 Tuzla Deri OSB'deki depo yangını kontrol altına alındı!

Orhanlı'daki Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde içinde ağırlıklı olarak gıda maddelerinin bulunduğu depoda çıkan yangın kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları sürüyor




     70 araç ve 220 personelle yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, dün akşam saatlerinde başlayan yangını sabah saatlerinde kontrol altına alabildi. Yaklaşık 12 saat sonra kontrol altına alınabilen yangının başka bir alana sıçrama ihtimalinin kalmadığını belirten itfaiye yetkilileri, ancak yer yer devam eden yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. 

     Yangına, Tuzla'nın yanı sıra Pendik, Kartal, Kadıköy, Sultanbeyli ve Ümraniye'den gelen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor. 

     

     -Kaybolan işçi- 

     

     Bu arada yangında işçilerin depoda mahsur kaldığını öne sürdükleri kuru gıda deposunun nakliye bölümünde şoför olarak çalışan Ümit Saraç'ı (39) arama çalışmaları devam ediyor. Ümit Saraç'ın ağabeyi Kadir Saraç, haberi alınca Ankara'dan İstanbul'a geldiğini belirterek, ''Arkadaşları, kardeşimin depoda mahsur kaldığını telefonla bize haber verdi. Son olarak telefonu saat 04.00'e kadar çalıyordu. Ancak cevap vermiyordu. 04.00'ten sonra ise telefonuna hiçbir şekilde ulaşılamadı. Bekleyişimizi sürdürüyoruz'' dedi. 

     Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi mobil büfe aracını yangın alanına göndererek, buradaki vatandaşların hizmetine sundu. 

     AA


Geri Dön