13 / 05 / 2024

Tuzla'daki 4 site rezev alan ilan edildi! Bakan Kurum kentsel dönüşümü tek tek açıkladı! 

Tuzla'daki 4 site rezev alan ilan edildi! Bakan Kurum kentsel dönüşümü tek tek açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tuzla'da yaklaşık 1.500 vatandaşın oturduğu Borsa Kent, Asena, Mavi Okyanus ve Taşpınar sitelerini rezerv alanı ilan ettiklerine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Kurum, "Bunu da sizlerle yapacağız, hep birlikte yapacağız. Çünkü İstanbul bir medeniyet şehri olduğu kadar aynı zamanda bir deprem şehri" açıklamasında bulundu ve bu acıların bir daha yaşanmaması için İstanbul'un tüm ilçelerinde gece gündüz mücadele ettiklerini söyledi. 

İstanbul'da 695 bin konutun dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çeken Kurum, sahada fiilen devam eden 93 bin konutun inşasının da hızla yürütüldüğünü dile getirdi. 

Tuzla daki 4 site rezev alan ilan edildi! Bakan Kurum kentsel dönüşümü tek tek açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'umuzu depreme ve her türlü afete karşı hazırlamak istiyoruz. Bunun için de 'Önce güvenli yuvalar, huzurlu konutlar.' diyoruz. 'İstanbul'da 1,5 milyon konutluk yüzyılın dönüşümü.' diyoruz" açıklamasında bulundu ve bu adımlarla beraber tüm sağlıklık yapıların yenileneceğinin altını çizdi. 

Kurum, Yarısı Bizden kampanyası kapsamında 761 bin bağımsız bölümden oluşan 174 bin başvuru yapıldığını belirtti ve "Bu ne demek biliyor musunuz? Tam 3 milyon kardeşimizin hayatı artık değişiyor demek. Kararlıyız, inşallah hep birlikte Tuzla'mızı, İstanbul'umuzu daha güçlü hale getireceğiz" şeklinde konuştu. 

Tuzla daki 4 site rezev alan ilan edildi! Bakan Kurum kentsel dönüşümü tek tek açıkladı! 

Kurum, Tuzla'dan gelen talepler doğrultusunda pek çok proje, eser hayata geçirdiklerini, yapıları yenilediklerini ve bu vesileyle ilçeye yeni sosyal donatılar kazandırdıklarını söyledi. 

Asena, Mavi Okyanus, Taşpınar ve Borsa Kent sitelerindeki vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalara start verdiklerini aktaran Bakan Kurum, "Asena, Mavi Okyanus, Taşpınar ve Borsa Kent sitelerimizi ilk etapta rezerv yapı alanı içerisine aldık. Rezerv yapı alanıyla birlikte KDV'den, vergiden, resimden, harçtan muafiyetlerimiz oluyor" açıklamasında bulundu. 

Bu kanun kapsamında ilan edilen yerlerde yüzde 20'ye yakın bir muafiyetin söz konusu olduğunu vurgulayan Murat Kurum, "Yine sizler, 'Evet rezerv alanına aldınız ancak bizim planlarımızı da yapmanız ve bu planlarla birlikte de dönüşümün önünü açmanız gerekir.' dediniz. Bu kapsamda, 14 Mayıs seçimlerinden hemen önce, burada hiçbir kardeşimin siyasi görüşüne, kimliğine, inancına, mezhebine bakmaksızın 'Bu sitelerin dönüşmesi gerekir.' anlayışıyla hızlı bir şekilde çalışmalarımızı yaptık" açıklamasında bulundu. 

Rezerv alanından sonra tüm imar planlarının onaylandığını da dile getiren Kurum, bu şekilde 435 bağımsız bölümden oluşan ve yaklaşık 1500 vatandaşın yaşadığı sitelerde sorunun çözülerek,  kentsel dönüşümün önünün açıldığına dikkat çekti. 

Bakan Kurum, bu sitelerde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de katılımcılara bilgi verdi ve "Burada ister kendiniz, isterseniz burada belediyemizle, kat karşılığı inşaatını kendinizin yapabileceği her türlü kazanımı elde etmiş oldunuz" diye konuştu. 

Çay 34 TL'ye, selpak havlu 18 TL'ye, 10 kg ekonomik toz deterjan 171 TL'ye düştü! Yetişen hemen alacak!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında bu detayları gözden kaçırmayın! Kiraya nasıl zam yapılmalı? 

Naci Görür'den ürküten İstanbul depremi açıklaması: En iyi ihtimali verdi: 2029'a kadar 7 büyüklüğünde... 


Geri Dön