08 / 05 / 2024

Şimşek Bisküvi, yurtdışında 2 tesis kuracak!

Şimşek Bisküvi, yurtdışında 2 tesis kuracak!

12 yıl Belçika'da maden işçisi olarak çalışıp, Karaman'a dönen Ramazan Şimşek, ticarete atıldı



İş hayatına 1965 yılında Karaman'dan Belçika'ya giderek kömür ocağında çalışarak başlayan Ramazan Şimşek, bugün Türkiye'nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer alan Şimşek Bisküvi Gıda Sanayi'nin patronu. 1942 yılında Karaman'da doğan Şimşek, 1965 yılında Belçika'ya giderek kömür ocağında çalışmaya başladı. Kömür cevherindeki çalışma hayatını, 1977 yılında memleketi Karaman'a kesin dönüş yaparak tamamlayan Ramazan Şimşek, Karaman'da emlak ve döviz alım satımına başlayarak ticarete atıldı.

1986 yılında sarrafiye ve inşaat müteahhitliği işlerini giren Şimşek, ticaret hayatında elde ettiği birikimleriyle 1996 yılında Şimşek Bisküvi'yi kurdu. Şirketi 12 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye'nin en büyük ilk 500 firması arasına giren Şimşek, evli ve üç çocuk babası. Kurulduğu günden bu yana ihracata ağırlık veren Şimşek Bisküvi, şimdi de yatırımlarını yurtdışına taşımaya hazırlanıyor. Şimşek Bisküvi, beş yıl içinde yurtdışında 25 milyon avroluk yatırım yapmak için fizibilite çalışmalarına başladı.

Bisküvide yıllık 27 bin ton, çikolatada 30 bin ton, gofrette 6 bin ton, kek üretiminde 10 bin ton ve  krakerde 2 bin ton olmak üzere yıllık toplam 75 bin ton üretim kapasitesine sahip bulunduklarını belirten Şimşek Bisküvi Genel Müdürü Erol Şimşek, yeni yatırım planlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Beş yıllık stratejik hedeflerimizi belirledik ve yeni yatırım kararları aldık. Önümüzdeki beş yıl içinde yurtdışında yatırım yapmaya ve en az iki tesis kurmaya karar verdik. 25 milyon avro tutarındaki yatırımla Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Avrupa ülkelerinde fabrika kuracağız. Şu anda fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Bu üç lokasyondan hangisine yatırım yapacağımıza önümüzdeki günlerde karar vereceğiz.”

Karaman ihracat şampiyonu
Bisküvi-çikolata-kek-gofret-kraker gruplarında günlük 250 ton kapasiteyle 400 çeşidin üzerinde üretim yapan Şimşek Bisküvi, 900 çalışanıyla üretim yapıyor. 2007'den bu yana Karaman ilinin ihracat şampiyonluğunu elinde tutan Şimşek, 80 ülkeye cirosunun yarısı kadar ihracat yapıyor. 2009'da tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krize rağmen büyümesini sürdüren ve cirosunu 130 milyon TL'ye taşıyan şirket, bu yıl da 165 milyon TL ciro hedefliyor. Şirketin 2015 yılı hedefiyse, 525 milyon TL ciro yaparak, Türkiye'nin en büyük 100 şirketi arasına girmek. 2009'da 47 milyon dolar ihracat yapan şirket, bu yıl 55 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor.
Radikal


Geri Dön