26 / 07 / 2024

Üç büyüklerin finansal performansı nasıl? Üç büyüklerin finans liginin şampiyonu hangi takım oldu?

Üç büyüklerin finansal performansı nasıl? Üç büyüklerin finans liginin şampiyonu hangi takım oldu?

KPMG Türkiye, halka açık olan üç büyük spor kulüplerinin finansal verilerinden yola çıkarak finansal performanslarını araştırdı. Raporda; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın net satış ve hasılat gelirleri, borçluluk durumları ve özkaynaklarına ilişkin veriler değerlendirildi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


HASILAT VE SATIŞTA LİDER KİM?

Üç büyüklerin finansal performansı nasıl? Üç büyüklerin finans liginin şampiyonu hangi takım oldu?

Hasılat ve satış gelirleri açısından en fazla olan futbol kulübü yaklaşık 1.036 milyon TL ile Fenerbahçe A.Ş. oldu. Beşiktaş A.Ş 659 milyon liralık hasılat ve satış geliri ile ikinci sırayı paylaşırken, Galatasaray A.Ş. ise 592 milyon lira ile üçüncü oldu. Fenerbahçe A.Ş. bu dönem için yaklaşık 261 milyon TL brüt kar açıklamıştı. Galatasaray 254 milyon TL, Beşiktaş ise 72 milyon TL dönem zararı açıkladı.

 EN BORÇLU KULÜP HANGİSİ?

Açıklanan mali tablolar itibariyle değerlendirildiğinde net finansal borçlar açısından en borçlu kulüp Fenerbahçe A.Ş. olarak dikkat çekiyor. Üç büyüklerin 30 Kasım 2022 itibarıyla borç durumu şöyle oldu: Fenerbahçe A.Ş. 3.570 milyon TL ile ilk sırada yer alırken Beşiktaş A.Ş. 3.231 milyon TL ikinci Galatasaray A.Ş. ise 2.648 milyon TL ile üçüncü oldu.

Öz kaynaklar itibariyle değerlendirdirme yapıldığında ise 3 büyük kulüp için de negatif bakiye verdiği gözlendi. Ayrıca Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile ilgili raporların görüş bölümünde bulunan “borca batıklık” uyarısına da dikkat çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön