27 / 04 / 2024

Üç ildeki gayrimenkuller kiraya veriliyor! 7 iş yeri ve Amasya'daki termal tesis için tarih açıklandı!

Üç ildeki gayrimenkuller kiraya veriliyor! 7 iş yeri ve Amasya'daki termal tesis için tarih açıklandı!

Çanakkale Bayramiç ve Uşak Merkez'de yer alan 7 adet iş yeri ile Amasya'daki termal sosyal tesis kiraya veriliyor. İşte detaylar...



Çanakkale Bayramiç Belediyesi, 3 adet iş yerini kiraya veriyor. Söz konusu iş yerleri için kiralama ihalesi 8 Şubat 2024 tarihinde saat 10:30'da yapılacak. 

Bayramiç'teki iş yerleri 1 ve 3 yıllığına kiraya veriliyor. İş yerlerinin aylık kira bedelleri 2 bin 376 TL ve 6 bin 250 TL olarak açıklandı. 

Üç ildeki gayrimenkuller kiraya veriliyor! 7 iş yeri ve Amasya daki termal tesis için tarih açıklandı!

Amasya Belediyesi'de en az 50 yatak kapasiteli Gözlek Kaplıcaları Termal Sosyal Tesisleri ve Bungalov Evleri yapımı işinin Yap-İşler-Devret modeli ile 25+4 yıllığına kiralama ihalesini gerçekleştirecek. Söz konusu ihale 13 Şubat'ta saat 10:00'da yapılacak. 

Yatırım maliyet bedeli 25 bin TL olarak açıklanan projenin ihalesi kapalı teklif usulü ile yapılacak. Söz konusu ihale kapsamında geçici teminat bedeli 862 bin 500 TL olarak belirlendi. 

Üç ildeki gayrimenkuller kiraya veriliyor! 7 iş yeri ve Amasya daki termal tesis için tarih açıklandı!

Uşak Belediyesi de Merkez ilçesi İslice Mahallesi'nde yer alan 4 adet iş yerini kiraya veriyor. Söz konusu iş yerleri için kiralama ihalesi 13 Şubat günü saat 14:10'da gerçekleştirilecek. 

Uşak'taki iş yerlerinin alanları 164 ve 215 metrekare olarak, geçici teminat bedelleri de 600 bin ve 720 bin TL olarak açıklandı. 

Arlık kira bedelleri ilse 50 bin TL ve 60 bin TL şeklinde belirlendi. 

Üç ildeki gayrimenkuller kiraya veriliyor! 7 iş yeri ve Amasya daki termal tesis için tarih açıklandı!

İlan metinleri:

BAYRAMİÇ BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN

MADDE 1-İlçemiz Camicedit Mahallesinde aşağıda adresi, muhammen aylık kira bedelleri, geçici ihale teminatları ve niteliği belirtilen Mülkiyeti Belediyemize ait İş yerleri 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. Maddesine istinaden Açık Teklif Usulü Arttırma Suretiyle 3 (Üç) ve 1 (Bir) yıllığına Belediye Toplantı Salonunda Belediye Ihale Komisyonu huzurunda Kullanım Bedeli ihalesi yapılacaktır.
MADDE 2-İhale 08.02.2024 Perşembe günü aşağıda belirtilen saatlerde Belediyemiz Toplantı Salonunda yapılacaktır.
MADDE 3-İhale Yeri Adres ve Bilgileri.
Mülkiyeti Belediyemize ait Camicedit Mah. Vatan Cad. Otogar içi No:6 A-Z13 de bulunan İş Yeri 3 yıllığına aylık kira bedeli 2.200,00 TL geçici ihale teminatı ise 2.376,00 TL olup ihale saati 11:10’ dur.  
Mülkiyeti Belediyemize ait Camicedit Mah. Kıbrıs Cad. üzerinde bulunan Yaş Sebze ve Meyve Hali B Blok No:153/05 (15 Nolu İş Yeri) de bulunan İş Yeri 1 yıllığına aylık kira bedeli 6.250,00 TL geçici ihale teminatı ise 2.250,00 TL olup ihale saati 11:25’ dir.  
Mülkiyeti Belediyemize ait Camicedit Mah. Kıbrıs Cad. üzerinde bulunan Yaş Sebze ve Meyve Hali B Blok No:153/07 (17 Nolu İş Yeri) de bulunan İş Yeri 1 yıllığına aylık kira bedeli 6.250,00 TL geçici ihale teminatı ise 2.250,00 TL olup ihale saati 11:40’ dir.  
Taşınmazların muhammen kira bedeli ve geçici teminat miktarı yukarıda madde 3'de  belirtilmiştir. İstekliler söz konusu yerlerin kira ihalesine katılabilmek için muhammen kira bedelinin en az %3'ü nispetinde Geçici İhale Teminatını İhale günü saat 10:30’a kadar Belediyemiz Veznesine veya hesabına nakten yatırılacağı yada süresiz Geçici Teminat Mektubu getirecektir. İhale üzerinde kalmayan kişinin Geçici İhale Teminatı banka hesabına iade edilecektir.
MADDE 4-İsteklilerin ihaleye katılımda tanzim edilecek İhale Dosyasında aranacak belgeler şunlardır:
İhaleye katılmak isteyenler belediyemize en geç 08.02.2024 günü saat: 10:30 ‘ a kadar Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C. Kimlik Nolu), İkametgah Belgesi,Geçici ihale teminatını yatırdıklarına dair makbuz,Yer Görme Belgesi (Belediyemiz Gelir Şefliği'nden temin edilecek.)Tebligat için  Adres Beyan Formu (Belediyemiz Gelir Şefliği'nden temin edilecek.)Belediyemize son ödeme tarihi geçmiş borcu olmadığına dair belge,(Belediye tarafından düzenlenecek)
İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise, istekli adına ihaleye katılan kişinin ihaleye katılmaya ve teklif vermeye ilişkin Noter tasdikli vekaletnamesi ile Noter tasdikli imza beyannamesi, İhaleye girecek kişi yada kuruluşa ait banka Iban no'su. Esnaf ve Ticaret Odasından iflas veya konkordatoya uğramadığına dair belge, Vergi Dairesinden sebze ve meyve ticareti yaptıklarını gösteren belge, Tüzel kişi olması halinde, Ticaret Odası Kayıt Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vekaleten ihaleye katılacakların Noter tasdikli vekaletname örneği ve imza sürgülerini, Kayıtlı olduğu vergi dairesi kaydı,İhale yasaklısı olmadığına dair belge, Esnaf odası ve Ticaret odasından üye kayıt sicil belgesi, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ihaleye ilşkin ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge,  Ortak girişim olarak ihaleye katılacakların ortaklık hisse oranları ile bu ortaklığın sözleşme süresince devam edeceğini belirten Noter onaylı ortaklık beyannamesi ile müracaatları yeterlidir.
MADDE 5-Belediyemizce yapılmış ihaleleri kazanmış ancak usulüne uygun sözleşme imzalamayanlar ile bu kişilere ortak olanlar ihaleye katılamazlar bu durumları sonradan dahi anlaşılsa ihale fesih sebebi sayılır, Belediye Başkanlığı ile kira anlaşmazlığı bulunanlar, Belediyemize kira, su, emlak vergisi, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisi ve işgaliye borcu bulunanlar borçlarının tamamını ödeyene kadar  ve  2886 Sayılı Kanunun 6. maddesinde yazılı kişiler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar.
MADDE 6- İhaleye katılacaklar istenen belgeleri 08.02.2024 tarihine rastlayan perşembe günü saat 10:30'a kadar Belediyemiz Gelir Şefliği'ne vermeleri şarttır.Belirtilen gün ve saatten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Posta, kargo ve telgrafla yapılan müracaatlar kabul edilecek, belirtilen gün ve ihale saatinten sonra gelen posta, kargo ve telgraf   kesinlikle kabul edilmeyecektir. (Postadaki gecikmeler kesinlikle kabul edilmeyecektir.)
MADDE 7-Belediye ihale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta ve sürülen peyi haddi layık görüp görmemekte serbest olup, Komisyonun bu taktir yetkisine kimse itiraz edemez.İhalenin yapılmamasına karar verilmesi halinde, isteklilerden alınan geçici teminatlar iade edilecektir.
MADDE 8-) İhale şartnamesi Bayramiç Belediyesi Gelir Şefliği'nden Ücretsiz olarak temin edilebilir.
İlgilenenlere İlanen duyrulur.  

----------

GÖZLEK TERMAL KAPLICALARI TERMAL SOSYAL TESİSLERİ VE BUNGALOV EVLERİ, GÜNÜBİRLİK VE GELİR GETİREN TİCARİ TESİSLERİN YAPTIRILMASI VE TÜM TESİSLERİN YAPIM SÜRESİ DAHİL 25+4 YIL SÜREYLE İŞLETİLMESİ KİRALAMA İŞİ İHALE EDİLECEKTİR



T.C. Amasya Belediye Başkanlığından:  Amasya-Merkez Bağlıca Mücavir Alan içerisindeki alanda; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi E bendi gereğince; en az 50 yatak kapasiteli Gözlek Kaplıcaları Termal Sosyal Tesisleri ve Bungalov Evleri yapımı işinin Yap-İşler-Devret modeli ile 25+4 yıllığına kiralama ihalesinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/A Maddesi hükmünce Kapalı Teklif Usulü ile ihale yapılması işidir. Kiracı, yaptığı tüm yapı ve günübirlik tesislere ait demirbaşları ve binaları sözleşme süresinin sonunda bakım ve onarımları yapılmış, çalışır şekilde Amasya Belediyesi’ne fatura karşılığında ( BirTürkLirası " izbedel " ile Belediyenin ticari kayıtlarında yer alabilmesi için ) devir edecek, bırakacaktır. Amasya Belediyesi, tasarrufu kendisine ait olan tüm taşınmazların 25+4 yıl süreli yap işlet devret  yöntemi ile kiraya  verilmesidir.
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/A Maddesi’ne göre Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecek olup, ihaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

  1. İdarenin

  1. Adresi                               : 55 Evler Mahallesi Mehmet Varinli Caddesi No 99. 05200           Merkez/Amasya

  2. Telefon ve faks numarası: 0(358) 218 80 00 / 0(358) 218 32 86

  1. İhale konusu işin;

Niteliği, türü, miktarı, işin yapılacağı yer: 1 Adet Gözlek Termal Kaplıcaları Termal Sosyal Tesisleri ve Bungalov Evleri, Günübirlik ve Gelir Getiren Ticari Tesislerin Yaptırılması ve Tüm Tesislerin Yapım Süresi Dahil 25+4 Yıl İşletilmesi, İşin Yapılacağı Yer: Amasya/Bağlıca Mücavir alanı  (227 ada 5 parsel 2269 m2- ve 6 Parsel  1200 m2) ile 227 ada 3-5-6-7 parseller)
Yatırım Maliyet Bedeli: 25.000.000 TL (Kdv hariç)

  1. İhalenin;

  1. Yapılacağı Yer                  : T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI- 55 Evler Mahallesi Mehmet Varinli Caddesi No 99. 05200 Merkez/Amasya (2. Kat Meclis Toplantı Salonu)

  2. Tarihi ve saati                 : 13/02/2024 Salı Günü Saat 10:00

  3. Müracaat                        : 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35. Maddesindeki hususlara uyulmak kaydıyla, idareye sunulmak üzere, 13/02/2024 Salı Günü saat 09:00’a kadar ihale dosyaları 3. Kat İhale Servisi’ne teslim edilecektir. Belirtilen tarih ve saatten sonraki yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Posta, kargo, telgrafla veya internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

  1. Yeterlik başvurusu için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri

4.1.   İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri yeterlik    başvuruları kapsamında sunmaları gerekir:

  1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odası veya ilgili meslek odası belgesi;

    1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu   yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

    2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.

  2. Yeterlik başvurusu yapmaya ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

    1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

    2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

  3. Bu şartname ekinde yer alan standart forma uygun başvuru mektubu.

  4. Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.

  5. İsteklinin ortak girişim olması halinde, bu şartname ekinde yer alan standart forma uygun iş   ortaklığı beyannamesi.

4.2.  Mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1. İsteklinin 30.000.000 TRY (OtuzmilyonTürkLirası) den az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ihale tarihinden en geç 15 gün önce düzenlenmiş olması zorunludur. Yukarıdaki kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir. İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir.
4.2.2. Geçici Teminat mektubu ve teyit yazısı:
Toplam muhammen bedelin  yüzde üçü (%3) tutarındaki en az  862.500,00 TRY (SekizyüzaltmışikibinbeşyüzTürkLirası) tutarında geçici teminat verilecektir.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:
 İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam cirosunun 30.000.000 TRY (OtuzmilyonTürkLirası)’den az olmaması gerekir. Bu kriterleri ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıl için sağlayamayanlar, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıldan başlamak üzere birbirini takip eden son altı yıla kadarki belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır. İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir.
4.3.   İhaleye iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde;
4.3.1. İş ortaklığının her bir ortağı tarafından 4.1. maddesinin (a) ve (b) bentlerinde yer alan belgelerin ayrı ayrı sunulması zorunludur.

  1. İhale dokümanının görülmesi:

5.1. İhale dokümanı, T.C. Amasya Belediye Başkanlığı, 55 Evler Mahallesi Mehmet Varinli Caddesi No 99. 05200 Merkez/Amasya İhale Servisi’nde görülebilir ve 10.000 TL+ %20 K.D.V. (OnbinTürkLirası+KDV) bedel karşılığında satın alınabilir.
5.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını idareden satın almış olması zorunludur.

  1.  Sözleşmenin süresi, sözleşmenin imzalanmasından itibaren inşaat ve montaj süresi dahil 25+4 yıldır.

  2. Tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günüdür.

  3. İhale ile ilgili diğer hususlar; teknik şartname, ihale şartnamesi ve sözleşme tasarısından oluşan ihale dokümanında belirtilmiştir.

  4. Belediye Encümeni ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespit etmekte serbesttir.

  5. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre ilan olunur.

----------

UŞAK BELEDİYESİ GAYRİMENKUL KİRA İHALESİ İLANI

1- Mülkiyeti Uşak Belediyesine ait, aşağıda adresi, türü, paftası, ada-parseli ve m² si belirtilen taşınmazlar 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45inci maddesine göre açık arttırma teklif usulü ile 10 (On) yıllığına kiraya verilecektir.

2- Taşınmazların İhalesi, aşağıda belirtilen gün ve saatte belediye encümeninin huzurunda belediye encümen salonunda yapılacaktır.

NoAçıklamaİmar DurumuAdaPrs.İhaleMuhammen Bedel (Aylık) TLMuhammen Bedel (Yıllık) TLGeçici Teminat (%3)
TarihiSaati
1İslice Mah. İsmetpaşa Cad. No:3 A Blok 1 B.B Nolu İşyeriBitişik Nizam (Ticari Alan)267316413.02.202414:10    50,000.00    600,000.0018,000.00
2İslice Mah. İsmetpaşa Cad. No:3 A Blok 2 B.B Nolu İşyeriBitişik Nizam (Ticari Alan)267321513.02.202414:20    60,000.00   720,000.0021,600.00
3İslice Mah. İsmetpaşa Cad. No:3 A Blok 3 B.B Nolu İşyeriBitişik Nizam (Ticari Alan)267321513.02.202414:30    60,000.00    720,000.0021,600.00
4İslice Mah. İsmetpaşa Cad. No:3 A Blok 4 B.B Nolu İşyeriBitişik Nizam (Ticari Alan)267316413.02.202414:40    50,000.00    600,000.0018,000.00


3-İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI:
    Gerçek Kişiler;

  1. İkametgâh ilmühaberi ile nüfus cüzdan sureti,
  2. Vekâleten girecekler ise noter tasdikli vekâletname,
  3. Belediye Gelir Tahakkuk Şefliği Sicil Servisinden Borcu Yoktur Belgesi,
  4. Şartname Bedeli Alındı Makbuzu,
  5. Yatırılan Geçici Teminat Makbuzu veya Banka Teminat Mektubunu vereceklerdir.

 
    Tüzel Kişiler (Şirket, Dernek vs);

  1. İhale tarihi itibari ile tüzel kişiliği temsile haiz şahısları gösterir belge (Yetki Belgesi),
  2. Noter tasdikli İmza Sirküleri,
  3. Ticaret ve Sanayi Odasından Oda Kayıt Sicil Belgesi,
  4. Belediye Gelir Tahakkuk Şefliği Sicil Servisinden Borcu Yoktur Belgesi,
  5. Şartname Bedeli Alındı Makbuzu,
  6. Yatırılan Geçici Teminat Makbuzu veya Banka Teminat Mektubunu vereceklerdir.


4- İstekliler posta ile yapacakları tekliflerini en geç 13.02.2024 Salı günü saat 09:00’ a kadar Sarayaltı Mahallesi Ramazan Akar Sokak No:3 Uşak Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü adresinde olacak şekilde iadeli taahhütlü bir mektupla gönderebilirler. Belirtilen tarih ve saatten sonra gelen postalar dikkate alınmaz.

5- İhaleye ait her türlü şartname mesai saatleri içinde Uşak Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü Kira İhale Bürosunda görülebileceği gibi, 1.000,00.-TL bedel karşılığında aynı müdürlükten satın alınabilir. İhaleye katılabilmek için ihale şartnamesi satın alınması zorunludur.                        

6- Belediye Encümeni ihaleyi yapıp, yapmamakta ve uygun bedeli tespit etmekte serbesttir.

     
    İlan olunur.              

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı: Deprem açısından Doğu Anadolu'daki en çekinceli 3 yer! SON DAKİKA!

Milli Emlak'tan 4 ilde KDV'den muaf satılık arsa ve araziler!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!


Geri Dön