13 / 05 / 2024

Uçak biletlerindeki fiyat patlaması, yolcuları otobüslere yönlendirdi!

Uçak biletlerindeki fiyat patlaması, yolcuları otobüslere yönlendirdi!

Dolar ve euro kurundaki artışın etkisiyle uçak bileti fiyatları tavan yapınca, Avrupa seyahatine çıkmak isteyenler alternatif çözüm olarak Esenler Otogarı'ndan kalkan otobüsleri tercih ediyor. Paris'e varmak ise 29 saat süren bir yolculukla gerçekleşiyor.



Uçak biletlerindeki yüksek fiyatlar, otobüs yolculuklarını yeniden popüler hale getirdi. İstanbul'un 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndan kalkan Esenler - Paris ve Esenler - Almanya otobüsleri, her gün Avrupa'ya gidecek onlarca yolcuyu taşıyor. Uçakla yapılacak tek gidiş için 500 euro ödenirken, aynı mesafeyi otobüsle katetmek 150 euroya mal oluyor. İstanbul ile Paris arası ise yaklaşık 29 saat sürüyor.

 Uçak biletlerindeki fiyat patlaması, yolcuları otobüslere yönlendirdi!

HalkTV'de yer alan habere göre; bir yetkili, "1976 yılından bu yana Paris'e otobüs seferleri düzenleyen bir firmamız vardı. Ancak, bir süreliğine kesilmişti. Şu anda fiyatların yükselmesiyle birlikte tekrar seferlere başladık. Eurodaki bu büyük artış, insanları uçakla seyahatten vazgeçirmeye başardı" dedi.

Habertürk'ün haberine göre, Avrupa'ya ilk kez gidenlerin yanı sıra gurbetçiler de uluslararası otobüs seferlerini tercih etmeye başladı. Bu otobüslerle yolculuk yapanlar, İtalya, Polonya, Avusturya gibi ülkelere aktarma yapabiliyorlar.

Dolar ve euro kurundaki yükselişin uçak bileti fiyatlarını etkilemesiyle birlikte, vatandaşlar alternatif ulaşım seçeneklerine yöneliyor. Otobüs seyahati, daha ekonomik bir seçenek olmasının yanı sıra seyahat süresinin uzamasına rağmen Avrupa'ya ulaşım sağlamak isteyenler için tercih edilen bir seçenek haline geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön