15 / 05 / 2024

Ücretli çalışan sayısı Mayıs'ta yüzde 4 arttı!

Ücretli çalışan sayısı Mayıs'ta yüzde 4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ücretli çalışan sayısı, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4 arttı.



Nisan ayında yüzde 3,7'lik yükseliş

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2023 nisan rakamlarına göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı geçen sene nisan ayında 13 milyon 997 bin 517 iken 2023 yılı nisanda yüzde 3,7 yükseliş göstererek, 14 milyon 516 bin 688 kişiye ulaştı.

Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu ayda ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe senelik bazda yüzde 1, inşaat sektöründe yüzde 11,3 ile ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,1 arttı.

Ücretli çalışan sayısı Mayıs ta yüzde 4 arttı!

ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI YÜZDE 1 AZALDI!

Açıklanan rakamlara göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında mevsim etkilerinden arındırılmış ücretli çalışan sayısı Nisan'da bir önceki aya göre yüzde 1 indi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu dönemde ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yüzde 1,6, ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,7 ve inşaat sektöründe yüzde 0,9 düşüş gösterdi.

Ayrıca diğer bir taraftan mart ayında ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe senelik bazda yüzde 3,4, inşaat sektöründe yüzde 16,6 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde ise 6,6 arttı.

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı!

Altın resmen adını altın harflerle yazdırdı! Rekor üstüne rekor kırdı! 14 Temmuz 2023 altın fiyatları

Çaykur’dan kuru çay fiyatlarına bir zam daha!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön