10 / 10 / 2024

Uğur Dumankaya: Konutlar yarınlar için tasarlansın!

Uğur Dumankaya: Konutlar yarınlar için tasarlansın!

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 30 - 31 Mart 2011 tarihlerinde Fulya Fuar ve Kongre Merkezi 'nde düzenlenen ArkiPARC Buluşması, önemli açıklamalara sahne oluyor




Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 30 - 31 Mart 2011 tarihlerinde Fulya Fuar ve Kongre Merkezi 'nde düzenlenen ArkiPARC Buluşması, önemli açıklamalara sahne oluyor. 'Kentsel kalite için diyalog temasıyla gerçekleştirilen buluşmada konuşmacı isimlerden biri olan Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, 'sosyal konut tasarlanabilir mi' isimli oturumda kentlerin değişen beklentiler doğrultusunda kurulması gerektiğini vurguladı. Dumankaya, şöyle konuştu:

'Daha fazla sorumluluk
'Tüketicinin beklentisi sürekli artıyor. Bugün moda olan yarın aynı ilgiyi görmeyebilir. Kimse cep telefonuna ihtiyaç duymuyordu. Ta ki birisi önümüze koyana   kadar. Bu yüzden bugünü değil yarını düşünerek hareket etmeliyizBu gerçek unutulmadan geliştiricilik yapılmalı, yarının ihtiyacı düşünülerek çalışılmalı ve sosyal konut çalışmaları bu çerçevede değerlendirilmeli. ” Bu konuda sorumlu kesimlerin kamu ve özel sektör olduğuna dikkat çeken Dumankaya, ancak, bu kesimlerin daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı.
Toplantının taşıdığı öneme dikkat çeken Uğur Dumankaya, ArkiPARC'a sponsor olduklarını belirterek, bu tip çalışmaları destekleyeceklerini kaydetti. Dumankaya, şöyle devam etti: 'Ülkemiz gayrimenkul ve inşaat sektörünün gelişimi açısından son derece önemli bir organizasyon. Gayrimenkul şirketlerinin üst düzey yöneticileri, sektörün ileri gelenleri ve uzmanlarını bir araya getiren bu tür organizasyonların sektörümüzün gelişimine ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. ”

 


Geri Dön