04 / 05 / 2024

UKON Başkanı, “Türkiye’de et pahalı” diyenlere veryansın etti!

UKON Başkanı, “Türkiye’de et pahalı” diyenlere veryansın etti!

Türkiye’de özellikle dar gelirli vatandaşın en fazla şikayet ettiği tüketim ürünlerinin başında gele net fiyatları artmaya devam ederken, Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nden, “Eti bugün fiyatlarla pahalı bir ürün olarak nitelendirmek hiçbir şekilde söz konusu olamaz” açıklaması geldi.



Kırmızı Et Konseyi (UKON), Türkiye’de et fiyatlarının pahalı olduğu şikayetlerine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili konuşan UKON Başkanı Ahmet Hacıince, günümüz fiyatlarla kırmızı etin pahalı bir ürün olarak nitelendirilemeyeceğini savundu.

UKON Başkanı, “Türkiye’de et pahalı” diyenlere veryansın etti!

Yeni yılla birlikte kırmızı ette fiyatların hızlı bir şekilde arttığı yönündeki haberlerin gündeme geldiğini hatırlatan Hacıince, dünyadaki gibi Türkiye’de de büyük bir mücadelenin verildiği enflasyonist ortamda karkas et fiyatlarındaki artışın spekülatif mi yoksa içinde bulunulan piyasa şartlarının doğal bir sonucu mu olduğunun doğru tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Söz konusu bu söylemlerin aksi halde üretici ya da tüketiye karşı haksızlık olduğunu savunan Hacıince, UKON olarak kırmızı et piyasasında oluşan maliyet ve karkas satış fiyatlarını düzenli bir şekilde takip ettiklerini ve kamuoyu ile paylaştıklarını vurguladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön