28 / 04 / 2024

Ukra İnşaat 800'ü aşkın daire sattı!

Ukra İnşaat 800'ü aşkın daire sattı!

Ukra İnşaat; satışa sunduğu 1760 konutluk ilk fazda yanlızca iki ay içerisinde 800'ü aşkın daire satmayı başardı. 2012 sonunda teslim edeceği bu proje için çok yaratıcı bir pazarlama ve reklam kampanyası çıkışını sürdürüyor...  



Ukra İnşaat'ı tanıyabilir iniyiz
Ukra inşaat 2003 yılında kurulan bir firma, Esenyurt ve Beylikdüzü böjgesinde geliştirdiği projelerle önce bu bölgelerde tanınan şirketimizin özellikle son 1 yıl içinde gerek lanse ettiği büyük montanlı projeler, gerekse gerçekleştirdiği ulusal reklam kampanyasında Necati şžaşmaz'ı reklam yüzü olarak kullanmaya başlamasıyla birlikte son araştırmalara göre kamuoyunda bilinirlik sıralamasında 3.ncü sıraya yerleştik, dolayısıyla artık Ukra İnşaat ülke çapında tanınan ve bilinen firmalar arasında ön sıralarda geliyor.

* Bize biraz projelerinden bahseder misiniz
Geçtiğimiz yıllarda Seda-i Plus ve şželale Plaza gibi büyük ofis projelerini tamamlayan şirketimiz içinde bulunduğumuz günlerde Esenyurt'da Han Plus projemizin teslimine başladı, bu projemizde hem dükkanlar ve ofisler hem de home-ofis konseptine sahip dairelerimiz bulunuyor, kapalı havuz da dahil geniş sosyal olanakları olan bu bina tam Esenyurt'un kalbinde kritik bir konumda bulunuyor.

YENİ KAMPANYA YOLDA
Halihazırda iki büyük inşaat projemiz ise devam ediyor, bunların ilki yine Esenyurt'da bulunan Ukra Hane Plus projemiz, yaklaşık 800 adet daire ve 8 adet ticari üniteden oluşuyor ve 2011 sonunda sahiplerine teslim edilmiş olacak. Bu projemizde satışlar yarıyı geçmiş durumda ve önümüzdeki günlerde yeni bir kampanya ile yeni ödeme fırsatları sunuyor olacağız. En büyük projemiz ise reklam kampanyasıyla büyük ses getiren 2650 konut ve 70 adet ticari üniteden oluşan Ukra City projemiz.

 2 AYDA 800 DAİRE
Burada satışa sunduğumuz 1760 konutluk ilk fazda yanlızca iki ay içerisinde 800'ü aşkın daire satmayı başardık. 2012 sonunda teslim edeceğimiz bu proje için çok yaratıcı bir pazarlama ve reklam kampanyasıyla büyük ses getiren çıkışımızı devam ettireceğimizi ve yılın sonuna kadar projenin tamamım satmış olacağımızı düşünüyoruz.

*  Sektör 2010 yılını nasıl geçirdi 2010 yılı konut sektörü için talebin kuvvetli olduğu ve satışların yüksek geçtiği bir yıl oldu. Son iki yılda sektörde konut fiyatlarında reel bir artış olmaması, önceden oluşan arz fazlasının fiyat artışlarım engelleyici baskısı ve tarihsel düşük seviyelerde seyreden faizler hep konut yatırımcısının lehine olan gelişmelerdi. . .Yıl içinde inşaat maliyetlerinde yükseliş olmaması, alternatif yatırım araçlarının getirilerindeki düşüş konut talebini yükseltici bir etki oluşturdu.

* Bu yıl nasıl olur sizce
2011 yılı içinde ekonomik ve siyasal faktörler genel trendde bir değişiklik olmayacağım düşündürtüyor doğrusu, zira hem faizler halen düşük seyrediyor hem de konut talebi halen yüksek. Giderek artan oranda banka kredi kullanımı ve vadelerin uzamasıyla ilgili veriler piyasaya güvenin artarak devam ettiğini gösteriyor. Yabancı alımlarının artması yine en son PWC araştırmasında hem potansiyel hem de yatırım fırsatları bakımından İstanbul'un ilk sırada çıkması aslında önemli bir trend kırma noktasının başında olduğumuzu işaret ediyor.

FİYATLAR ARTABİLİR
Bu yıl ve önümüzdeki yıl hem iç hem yabancı talebi kuvvetli olacaktır, kredi ve finansman olanakları halen uygun, arz fazlası ise yıl içinde erimiş olacak.

Bu da yılın ortasından itibaren malzeme maliyetleri artışı ve eriyen stokların etkisiyle fiyat artışları görebileceğimizi gösteriyor. Yatırım amacıyla da önemli bir talep oluşacak, zira paranın alternatifi yok, bu piyasadan 2 yılda yüzde 30-40 getiri elde etmek mümkün halbuki ne döviz, ne bono ne faiz bu getirileri sağlayamaz.

Konut sektörü kritik bir sektör 50'yi aşkın sanayi kolu ve 350 civarında alt sektörü besliyor, 1,5 milyon kişiye iş sağlıyor. Ama karşılaştığımız bazı sorunları süratle çözmemiz lazım. Bunlardan birisi 150 m2 üzeri konutlar için uygulanan farklı KDV oram, bir diğeri ise bazı ülkelerle mütekabiliyet anlaşması olmaması nedeniyle yurtdışı satışlarda karşılaşılan zorluklar. Halbuki çok basit bazı düzenlemelerle bu sektör rahatlıkla en az 5 milyar dolarlık bir kaynağı hemen çekebilir.
Yenişafak


Geri Dön