29 / 04 / 2024

Ukra İnşaat'tan arkadaşını getir hediye kazan kampanyası!

Ukra İnşaat'tan arkadaşını getir hediye kazan kampanyası!

Son dönemde yaptığı reklamla adından oldukça söz ettiren Ukra İnşaat, Beylikdüzü 'nde inşa ettiği Hane Plus evleri için komşusunu getirenin üç taksitini (3 bin TL 'ye kadar) kendisi ödüyor...



Hemen hemen bütün sektörlerde yaşanan yoğun rekabet şirketleri birbirinden ilginç uygulamalara itiyor. şžirketler bu ortamda bir yandan mevcut müşterilerini elinde tutmanın hesabını yaparken, diğer yandan da yeni müşteriler kazanmanın yollarını arıyor. Firmaların bu yolda en çok başvurduğu uygulamalardan bir tanesi de “arkadaşını getir hediye kazan ” kampanyaları... Özellikle finans, bilişim, GSM sektörü ile alışveriş siteleri, hatta bazı gayrimenkul şirketleri bu tür kampanyalara sıkça başvuruyor. Faiz indirimi, bonus para, ürün indirimi gibi hediyeler sunan firmalar, müşterilerin getirdikleri yeni müşteri sayısı arttıkça verdiği hediyeleri artırıyor.

BANKALAR BAşžI GEçİYOR
“Arkadaşını getir kazan ” kampanyalarına en çok başvuran sektörlerin başında bankacılık sektörü geliyor. Finansbank bir arkadaşını getiren müşterisine 60 TL verirken, müşterinin arkadaşına da kredi faizinde yüzde 15 indirim yapıyor. Finansbank, daha önce düzenlediği kampanya ile Xclusive kart için bir arkadaşını Finansbank 'a getiren müşterisine Vakko 'dan eşarp ya da kravat, 3 arkadaşını Finansbank 'a getiren müşterilerine 1.000 TL değerinde puan, 6 arkadaşını Finansbank 'a getiren müşterilerine de 2.000 TL değerinde pırlanta vermişti. HSBC ise “Harbi Arkadaşlar Kazandırır ” kampanyası ile arkadaşını HSBC Advantage Kredi Kartı sahibi yapan müşterisine 25 TL puan veriyor. Bu kampanyayla 20 arkadaşa kadar 500 lira kazanmak da mümkün. Diğer yandan birçok alışveriş ve sigorta siteleri de arkadaşlarını getirenleri ödüllendiriyor. 15 Nisan 2011 tarihine kadar Modeelinizde.com online alışveriş sitesine en çok arkadaşını üye yapan 70 kişiye televizyon, İPhone, İPad, gömlek saat gibi çeşitli hediyeler verecek. Sigortam Net ise geçtiğimiz aylarda biten bir kampanyayla referans gösterilen her 5 arkadaştan ilk yaptırılan poliçeden 10 liralık indirim kazandırdı.

GSM şirketleri kontör dağıttı
GSM şirketleri düzenlediği kampanyalarla arkadaşını getiren müşterilerine kontör dağıttı. Turkcell arkadaşını getirene 1 aylık 1000 'er kontör/dakika hediye ederken, Avea “Arkadaşını Getir ” kampanyası ile arkadaşını kamu hattına üye yapan müşterisine indirim yapıyor. Aynı fatura döneminde getirdikleri birinci arkadaşları için yüzde 50, ikinci arkadaşları içinse tarifelerinin aylık ücreti üzerinden yüzde 100 indirim elde ediyor.
Türkiye/Mustafa SEZER


Geri Dön