06 / 05 / 2024

Ukracity'de son durum ne?

Ukracity'de son durum ne?

Ukra İnşaat mağdurlarının sesi olan UKOM (Ukra Komşuları Derneği) dün Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü sayın Levent Özen ve Özyurtlar İnşaat ile görüştü. İşte Ukracity projesi ile ilgili yaşanan son gelişmeler...




Esenyurt imar krizi sürecinde iflas erteleme isteyen ve Ukra City projesinin inşaatını durduran Ukra İnşaat’ın mağdur ettiği vatandaşlar, projenin Özyurtlar İnşaat'a devredilmesini bekliyorlardı. Ukra İnşaat  mağdurlarının sesi olan UKOM (Ukra Komşuları Derneği) dün Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü sayın Levent Özen ve Özyurtlar İnşaat ile görüştü.  UKOM yaptığı açıklamada , projenin onayında İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin onayının gerekmediği ve sadece Esenyurt belediyesinden onayının alınacağı, proje onayından sonra Ukra ile masaya oturulacağını belirtti.



UKOM (Ukra Komşuları Derneği) tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Sayın UKOM komşularımız;

Bugün UKOM yönetim olarak gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin özeti şu şekildedir:

1) Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü sayın Levent Özen beyle yaptığımız görüşmede Atilla Yavuz ve ortakları hakkında yaklaşık beş ay önce kendilerine Büyükçekmece savcılığı tarafından gönderilen dolandırıcılık suçu sebebi ile ifadelerinin alınması yönündeki tebligatın durumunu sorduk ve hem Atilla Yavuz hemde ortakları Ahmet Ziya Balcı ve Mustafa Kaya'nın geçen hafta ifadelerinin alınıp savcılığa gönderildiğini öğrendik.


2) Özyurtlar ile yaptığımız yüz yüze görüşmede ise sürecin olumlu ve hızlı bir şekilde seyrettiği, projenin yeni hali ile belediyeden onayının gelmesinin beklendiği, projenin onayında İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin onayının gerekmediği ve sadece Esenyurt belediyesinden onayının alınacağı, proje onayından sonra Ukra ile masaya oturulacağı, ardından toprak sahipleri ile görüşüleceği ve en son olarak biz mağdurlarla görüşüleceğini ifade etmişlerdir.

Bilgilerinize...




Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön