30 / 04 / 2024

Ukrayna Herson'da 500 yeni konut inşa edilecek!

Ukrayna Herson'da 500 yeni konut inşa edilecek!

Kırım'dan Ukrayna ana karasına taşınmak zorunda kalanlar için Herson şehrinde 500 konut hayata geçirilecek.



Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 18 Mayıs 1944 tarihindeki Kırım Tatar sürgününün en korkunç trajedilerden birisi olduğunu belirtti.

Devlet Başkanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Zelenskiy, devlet başkanlığı binasında Kırım Tatar halkının temsilcileri ile görüştü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 18 Mayıs Kırım Tatar Soykırımı'nın Kurbanlarını Anma Günü sebebiyle sürgünde yaşamını yitirenler için başsağlığı dileklerini belirten Zelenskiy, "Kırım Tatar sürgünü, Kırım Tatar halkının, Ukrayna halkının ve topraklarımızın en korkunç trajedilerden birisidir. Yüzbinlerce Kırım Tatar ailesi, zorla vatan topraklarından sürüldü. Hayatını kaybedenler hafızalarımızda olacak." dedi.

Kırım'dan Ukrayna ana karasına taşınmak zorunda kalanlar için Herson kentinde 500 konut inşa edileceğini hatırlatan Zelenskiy, arazinin ve konutların inşası için hiçbir problem olmadığını belirtti.

Başkent Kiev'de büyük bir cami inşasının planlandığını da belirten Zelenskiy, bu konuda Kırım Tatarları'ndan proje beklediğini ve caminin yapımını desteklemeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

 


Geri Dön