27 / 04 / 2024

Ukrayna'ya yaklaşık 60 milyon dolar değerine kripto para bağışı!

Ukrayna'ya yaklaşık 60 milyon dolar değerine kripto para bağışı!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra Ukrayna'ya yapılan kripto para bağışının yaklaşık 60 milyon dolarlık değere ulaştığı bildirildi.



Merkezi Londra'da yer alan blok zinciri analiz sağlayıcısı Elliptic şirketi yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra Ukrayna'ya yapılan kripto para bağışı miktarını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, 26 Şubat 2022 tarihinden itibaren, Ukrayna hükümetine ve orduyu destekleyen sivil toplum kuruluşlarına toplam olarak 118 bin işlemle toplam 59,2 milyon dolar değerinde kripto para bağışlandı. 

Ukrayna ya yaklaşık 60 milyon dolar değerine kripto para bağışı!

Merkezi Londra'da yer alan blok zinciri analiz sağlayıcısı Elliptic tarafından açıklanan resmi verilere göre, Ukrayna hükümetinin sosyal medya hesabından paylaştığı hesaplara 6 Mart 2022 tarihi itibarıyla toplamda 50 milyon dolar değere sahip kripto para transferi  gerçekleştirildi. Yine açıklanan resmi verilere göre, Ukrayna ordusunu destekleyen sivil toplum kuruluşlarına da yaklaşık olarak  9 milyon değerinde kripto para bağışı gerçekleştirildi.

Peki açıklanan resmi verilere göre en çok hangi kripto para biriminden transfer yapıldı? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön