17 / 05 / 2024

Ulaş Çetinkaya: Adana'da altyapı çalışmaları yaz aylarında yapılmalı!

Ulaş Çetinkaya: Adana'da altyapı çalışmaları yaz aylarında yapılmalı!

Mevcutta Adana’nın birçok yerinde çalışma olduğuna işaret eden Çetinkaya, “Bu uygulamaları planlı ve programlı bir şekilde yapılmalı ve çalışma sonrası asfaltın kullanılabilir halde kaplanmasını sağlanmalıdır" dedi



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adana  Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü, Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanlığı yaptığı dönemde Adana 5 Ocak Stadyumu’nun konut ve ticaret alanına çevrilmesi aleyhine açtığı davada mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyledi.


İmar Yönetmeliği açısından  “Yapı ve Nüfus Yoğunluğunu Etkileyen Plan Değişikliği” olduğundan plan değişikliğinin yapılması gereken yerin yönetmeliğe uymadığını vurgulayan Çetinkaya, konut ve AVM’nin 5 Ocak Stadı yerinde araç ve yaya trafiğini kaldıracak mevkide bulunmadığını söyledi. Kentin ulaşım sisteminin bozulacağına işaret eden Çetinkaya, “Bu gerecekler ile açtığımız dava, Adana 1. İdare Mahkemesinde görüldü. Davalı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olup müdahil olarak da Gençlik ve Spor Bakanlığı yer almıştır. Söz konusu alanın konut ve ticaret alanına çevrilmesi sonucunda telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğacağından söz konusu planın yürütmeyi durdurmaya hükmetti.  Adanalılar için son derece önemli bir karar. Bu konuda belediye meclisi olarak üzerimize düşeni yapmalıyız ve 5 Ocak Stadı’nı konut ve ticaret alanı olmasını önlemeliyiz” diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti ve CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anan Çetinkaya, ülkemizde bir türlü önü alınamayan maden facialarından birinin de Karaman Ermenek’te meydana geldiğini hatırlattı.  Henüz 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldığını kaydeden Çetinkaya, “Dünyada 1810 yılında Prusya’da iş güvenliği konusunda ilk önlem alındı. Bunun üzerinden 200 yıldan uzun süre geçmesine rağmen Ülkemizde bu durum cinayet haline gelmiştir. Madencilik ülkemizde en yüksek kar oranı olan iş kolu olduğunu uzmanlar ifade ediyor. Kar marjlarında madencilerimizin emekçilerimiz ruhu bulunuyor. Artık işçi ölümlerinin bir an önce son bulmasını dilerken, madencilerimize rahmet Ermenek’teki kederli ailelere sabır ve metanet diliyorum” dedi.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARI YAZ AYLARINDA YAPILMALI”

Adana’daki gelişmelere de değinen Çetinkaya, Aksagaz, ASKİ ve TEDAŞ’ın  altyapı çalışmalarının yağmurlu günlere denk geldiğini ve vatandaşın eziyet çektiğini kaydetti. Mevcutta Adana’nın birçok yerinde çalışma olduğuna işaret eden Çetinkaya, “Bu uygulamaları planlı ve programlı bir şekilde yapılmalı ve çalışma sonrası asfaltın kullanılabilir halde kaplanmasını sağlanmalıdır. Baktığımızda sıkıştırma olmadan dolgu üzerine asfalt seriliyor sonrası malum tekrardan yama yapılıyor. Kaynaklarımızı etkin kullanmak zorundayız” diye konuştu.



Gündem Adana


Geri Dön