28 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Motokuryelere yeni düzenleme geliyor

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Motokuryelere yeni düzenleme geliyor

Ulaştırma Bakanlığı'nı tarafından hazırlanan taslak kapsamında sipariş verilen ürünler için belirtilen teslim süresi taahhüdünün ortadan kalkacağı kaydedildi.  Buna göre, kuryeler teslim aldıkları gönderisi ile ilgili taşıma taahhüdünde bulunamayacak. İşte haberin detayları...



Sayıları ve trafikte etkinliği hızla fazlalaşan kuryelik mesleği ile ilgili̇ yeni̇ bir düzenleme geleceği belirtildi. Kuryeler bundan böyle, alıcısına makul bir sürede ulaştırmakla yükümlü olacak. 

Ulaştırma Bakanlığı kuryelerle ilgili yeni bir taslak sundu. NTV’nin haberine göre taslakta en dikkat çeken detay şöyle "30 dakikada kapıda" gibi gönderim süreleri ile ilgili madde. Kuryeler teslim aldıkları gönderisi ile ilgili taşıma taahhüdünde bulunamayacak. Alıcısına makul bir sürede ulaştırmakla yükümlü olacak. 

Belirtilen taslakta kurye araçları ile ilgili de yenilik yer alıyor. Kurye teslimi için kaydedilecek motosikletlerin 10 yaşından, otomobiller ise 20 yaşından büyük olmaması gerektiği belirtildi. Öte yandan, taslakta yer alan bir diğer önemli madde ise, kuryelerin reflektif yelekleri üzerinde artık “Kurye” ibaresi olmak zorunda. Yetki belgesi sahipleri, çalıştırdıkları kuryelere koruyucu ekipman sağlamakla da yükümlü olacağı kaydedildi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NIN GÖREVLERİ NELERDİR?

Ulaştırma ve denizcilik iş ve hizmetleri ile ilgili olarak altyapı, şebeke, sistem ve hizmetleri; ticari, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlara, teknik gelişmelere uygun olarak planlamak, kurmak, kurdurmak, işletmek, işlettirmek ve geliştir için çalışan bakanlıktır.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Motokuryelere yeni düzenleme geliyor

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE İŞ YAPMAKTADIR?

Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürlüğünce karayolu, demiryolu ve tehlikeli madde taşımacılığı ile kombine taşımacılık ve lojistik faaliyetlerinin, ulusal ve uluslararası boyutta adil, sürdürülebilir, ekonomik ve çevreye duyarlı yürütülebilmesi amacıyla görev ve sorumluluklarımızı yerine getirirler.

ULAŞTIRMA GÖREVİ NEDİR?

Amacı her türlü taşımacılığı (personel, mühimmat, ikmal, akaryakıt vb.) tabur, tugay vb. ağırlıklar bölgesinden alarak cephe gerisinde lojistik merkezine götürmektir.

ŞEHİR İÇİ ULAŞTIRMA SİSTEMİ NEDİR ? NASIL ÇALIŞIR?

Şehir içi ulaşım, bireysel ve toplu taşıma ulaşımı olarak sınıflandırılabilir. Bireysel ulaşım, bireylerin kendi imkânlarıyla (yaya, bisiklet, özel otomobil vb.) ulaşım ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Buna göre, toplu taşıma ulaşımı ve şehir içi ulaşımda kamu vasıtaları ile  (otobüs, metro, tramvay, vapur vb.) ulaşım imkanı sağlamaktadır.

Moto kuryelerin kazançları yok artık dedirtti! Moto kurye olmak isteyenlere kaçırılmayacak fırsat!

Uber Kurye hizmeti, İstanbul’da kullanıma sunuldu!

 


Geri Dön