27 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanlığı İzmir'e 7.2 milyar liralık karayolu yatırımı planladı!

Ulaştırma Bakanlığı İzmir'e 7.2 milyar liralık karayolu yatırımı planladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "İzmir'de karayollarına 7,2 milyar liralık yatırım planladık" dedi



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de karayolu altyapısının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için 7,2 milyar liralık yatırım planladıklarını belirtti.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir’in, turizminin yanı sıra ticaret ve sanayisinin gelişmesi için karayolu altyapısının büyük öneme sahip olduğunu belirterek, bu kapsamda, 9 yılda sadece şehir içi yollara yapılan yatırımın 2 milyar liraya ulaştığını kaydetti.

İzmir’in verimli toprakları, zengin maden yataklarıyla her türlü bereketten nasibini almış bir coğrafyada yer aldığını ifade eden Yıldırım, "Konumu açısından geniş ulaşım imkanlarına sahip olması İzmir’i eski çağlardan beri önemli bir ticaret merkezi yaptı. Biz de İzmir’i yüksek standartlı yollarla donatmak suretiyle ulaşım altyapısını daha da güçlendirerek rekabet gücünü artırmak istiyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde İzmir’de karayollarına 7,2 milyar liralık yatırım planladık" dedi.

Yıldırım, bakanlık yatırımlarının yüzde 10’unun İzmir’de yapıldığına dikkati çekerek, 20 milyar liranın üzerinde doğrudan altyapı yatırımının planlandığı İzmir’de, karayolu yatırımları için planlanan kaynağın gelecek dönem daha da artırılacağını bildirdi.

Kent içi ulaşımı rahatlatan yatırımlar

Bakan Yıldırım, kent içi trafiğini rahatlatmak için 9 yılda 13 kavşak, 5 viyadük, 21 köprü ve 160 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, yol yatırımları sırasında ayrıca 214 bin ağaç dikiminin de gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

İzmir için 2011 genel seçimleri öncesinde, belirledikleri 35 projenin 9’unun, bir yıl dolmadan yapımına başlandığını, bu yatırımların büyük kısmının da karayolu yatırımları olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yaptığımız yatırımların meyvesini almaya başladık. Bugün İzmir, 200 metropol şehrin yer aldığı dünyanın en hızlı büyüyen metropol ekonomileri listesinde Şangay, Riyad ve Cidde’den sonra 4. sırada yer alıyor. Yani İzmir büyüyor ve dünya bunu görüyor.

İzmir, kendi gibi her şeyin en güzeline, en iyisine layık ve artık İzmir kendi kaderine terk edilmiş, ihmale uğramış bir şehir değil. İzmirli hemşehrilerim, ’sadece iki bakanımız var’ diye de düşünmesin. Bütün bakanlar, tüm kabine İzmir’in yanında ve  İzmir  artık bunu biliyor."

AA


Geri Dön