04 / 05 / 2024

Ülkede enerji krizi çıktı: "Fiyatları dondurun!"

Ülkede enerji krizi çıktı:

İngiltere'de ana muhalefette yer alan İşçi Partisi, enerji fiyatlarının dondurulması çağrısı yaptı. İşçi Partisi, petrol ve doğalgaz şirketlerine uygulanan geçici verginin de devam etmesini gerektiğini söyledi.



İşçi Partisi, iktidar olduğu takdirde 29 milyar sterline mal olacak planını devreye sokacağını açıkladı. Parti buradaki maliyeti,  petrol ve doğalgaz şirketlerine vergi artışı yaparak karşılayabileceğini söyledi..

Hükümet Mayıs ayında bu şirketlere bir defaya mahsus olmak üzere yüzde 25 oranında ek vergi uygulamıştı ve bununla 5 milyar sterlin gelir sağlamayı başarmıştı.

İşçi Partisi lideri Starmer, ayrıca önümüzdeki on yıl içinde 19 milyon haneyi iyi yalıtımlı hale getirerek uzun vadede enerji talebini azaltacağını iddia etti.

Ayrıca, ülkede enerji üretimini garanti altına almak amacıyla yenilenebilir enerji ve nükleer enerji üretimine ağırlık vereceklerini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön