29 / 04 / 2024

Enerji ve emtia fiyatları nereye gider?

Enerji ve emtia fiyatları nereye gider?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Enerji ve emtia fiyatları nereye gider?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik o analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, "Enerji ve emtia fiyatları nereye gider?"  başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik analizi...

Enerji ve emtia fiyatları nereye gider?

1) Pandeminin başlangıcından beri emtia fiyatları çıldırdı. Buna son dönemde enerji fiyatları da eklendi. Temel ekonomi teorileri ile açıklanamayan bir durum var ortada. Bu dönem 2022'de devam edecek. Ama sonsuza kadar sürmeyecek.

2) Tüm balonlar olduğu gibi bu balon da patlayacak. Bu balon niçin şişiriliyor? Amaç enflasyon ve hayat pahalılığıyla devletler ile halkları karşı karşıya getirmek. Yönetilemeyen bir dünya amaçlanıyor.

Enerji ve emtia fiyatları nereye gider?

3) Biz bu filmi daha önce gördük. 2000'li yıllarda varili 200 dolar olan petrol pandemide eksiye düştü. Yani alıcı bulunamadı. Her şeyin fiyatı o kadar çok artıyor ki alıcı bulunamayacak hale geliyor. Gelecek.

4) İşte balonlar da burada patlar. Yani alıcıların hepsinin alımı yaptığı, alacak kimsenin kalmadığı durumlarda... Şimdilik balon şişiyor. 2022'nin ilk yarısına kadar şişmeye devam eder. Sonrasında patlar.

5) Balonu şişirtenler balon şişerken para kazanır. Ama asıl parayı balon patladığında kazanır. Kumarhanelerde kasanın kazanması gibi balonu şişirtenler de patlatanlar da bu işten kazançlı çıkar.

Yazının devamı için tıklayın

3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli!

Yabancıya emlak satışına karşı mıyım?

Kiraların yükseliş sorunu nasıl çözülür?

Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor!

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları!

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? 

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız


Geri Dön