04 / 05 / 2024

Uludağ Üniversitesi Orhangazi MYO inşası için 8,5 milyon TL gerekiyor!

Uludağ Üniversitesi Orhangazi MYO inşası için 8,5 milyon TL gerekiyor!

Orhangazi Üniversite Yapma Derneği tarafından yaptırılacak olan ve ilk etabı Asil Çelik AŞ tarafından inşa edilecek olan Uludağ Üniversitesi Orhangazi MYO'nıın tüm inşaat maliyeti 14,7 milyon TL olarak belirlendi. .



Orhangazi Üniversite Yapma Derneği tarafından yaptırılacak olan ve ilk etabı Asil Çelik AŞ tarafından inşa edilecek olan Uludağ Üniversitesi Orhangazi MYO'nıın tüm inşaat maliyeti 14,7 milyon TL olarak belirlendi. İlk etabı 6,2 milyon TL 'ye tamamlanacak olan Üniversite inşaatının ikinci etabı için gerekli oları ödenek ise 8,5 milyon TL. İkinci etap için ise gözler diğer sanayi kuruluşlarında. Orhangazi 'de yıllardır bir türlü inşaatına başlanamayan ve son olarak Asil Çelik fabrikası tarafından ilk etap inşaatı üstlenen Orhangazi MYO için geri sayım başladı. 


PROTOKOL HAZIRLANIYOR

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu 'nun Orhangazi ye bağlı Yeniköy Beldesi sınırlarında yapılacak olan inşaatının 6,2 milyon TL 'lik tutarı Asil Çelik fabrikası tarafından karşılanacak. 

Orhangazi Üniversite Yapma Derneği ile Asil Çelik fabrikası arasında yapılan görüşmeler neticesinde Üniversite binasının ilk etabının inşaatını Asil Çelik fabrikası yapacak. Projesi hazır olan üniversite binasının 2 eğitim binası, atölyeler, yemekhane, kafeteryadan oluşan ilk etabı ile ilgili olarak Protokol işlemleri de başlatıldı. Kaymakamlık, Valilik, Üniversite arasında imzalanacak olan protokolün yazımına başlarken, protokol tarihinin önümüzdeki günlerde netleşeceği belirlendi. 


Bursa Kent Gazetesi


Geri Dön