01 / 05 / 2024

İstanbul'un tanıtımı için 29.7 milyon TL harcanacak!

İstanbul'un tanıtımı için 29.7 milyon TL harcanacak!

İstanbul Stratejik Planı'na göre uluslararası alanda İstanbul'un tanıtımı için 29,7 milyon TL; Boğaziçi öngörünüm alanını korumak ve geliştirmek için 6,5 milyon TL, kültür ve tabiat varlıklarının korunması 347,3 milyon TL harcanacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve belediye meclisinde kabul edilen 2015-2019 Stratejik Planı'nda, İstanbul'da 4 yıl boyunca yapılması planlanan projelerin maliyetleri, tamamlanma süresi ve genel ayrıntılarına ilişkin bilgiler yer aldı. Planda, ana hizmet alanları Afet, Çevre, İmar, Kent ve Toplum düzeni, Kültür Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Sosyal Destek Hizmetleri, Ulaşım Hizmetleri ve Genel Yönetim başlıkları altında toplandı.


İstanbul'da yeşil alanlar için ne kadar harcanacak? Öğrenmek için tıklayın!


İstanbul'un tanıtımına 29.7 milyon TL harcanacak!


Boğaziçi öngörünüm alanını korumak ve geliştirmek için 6,5 milyon TL, Kültür ve tabiat varlıklarının korunması 347,3 milyon TL harcanacak. Tarihi sur, kale, çeşme, cami yenileme, eski eserlerin ve kayıp varlıkların ihyası, türbe ve mezarlıkların restorasyonu için 200 rölöve, restitüsyon, restorasyon projesi hazırlanacak. 


İstanbul'da her yıl ne kadar sosyal konut yapılacak? Detaylar için tıklayın!


Yenikapı kalıntılarının koruma işi 2017'de yüzde 100 oranında bitecek. Öte yandan uluslararası alanda İstanbul'un tanıtımı için 29,7 milyon harcanacak. İstanbul'da düzenlenecek kültürel etkinliklere katılanların sayısının her yıl ortalama 1 milyon 200 bin olması hedefleniyor. 


İstanbul deniz ulaşımına ne kadar harcanacak? İşte deniz yatırımları!


Her yıl tiyatro, sinema, festival, yaz etkinlikleri gibi ortalama 2 bin adet organizasyon düzenlenmesi planlanıyor. Stratejik plana göre her yıl ortalama 70 tiyatro oyunu sergilenecek. Her yıl da bir adet ilçe kütüphanesini kitapseverlerin hizmetine açılacak.


İstanbul'da raylı sistemler ne kadar arttırılacak? Öğrenmek için tıklayın!



AA


Geri Dön