29 / 04 / 2024

Kula Evleri'nin tanıtımı için belgesel çekilecek!

Kula Evleri'nin tanıtımı için belgesel çekilecek!

Koruma altındaki tarihi Kula evlerini tanıtmak için belgesel çekilecek. Geçtiğimiz ay Bekir Beyler Evi ile Beyler Evi'nin restorasyonunu üstlenen Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi evlerin tanıtımı için de çalışma başlattı.




Koruma altındaki tarihi Kula evlerini tanıtmak için belgesel çekilecek. Belgeselle, bir kısmının restorasyon çalışmaları biten evlerin bölge turizmine katkı sağlaması amaçlanıyor. Geçtiğimiz ay Bekir Beyler Evi ile Beyler Evi'nin restorasyonunu üstlenen Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi evlerin tanıtımı için de çalışma başlattı. Belgesel için çekim ekibiyle birlikte evleri inceleyip, belgesele konu olacakları belirleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil'e Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu, Tarihi Sosyal ve Kültürel Projeler Şube Müdürü Kadriye Orman ile Meclis Üyesi Faik Şentürk de eşlik etti.


Turizme katkı sağlayacak

Azmi Açıkdil, Kula'da 900 civarında korunmuş ev bulunduğunu belirterek, "Bu evlerin restore edilip yenilenmesi, Kula turizmine büyük katkı sağlayacak. İncelemelerimizi yaptık. Hem tanıtım filmi hazırlayacak ekibe evleri ve sokakları gezdirdik hem de restorasyonu yapılacak evlerin şimdiki hallerinin fotoğraflarını çektik" dedi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile de görüşen Açıkdil, "Bekir Beyler Evi ile Beyler Evi'nin restorasyonuna kısa sürede başlanacak. Başkanımız Cengiz Ergün'ün isteği, buradaki evlerin restorasyonuna Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çeşitli kuruluşların da destek olmaları ve yapılacak çalışmalar sonucunda Kula'ya zenginlik katılması. Bunun gibi çalışmalar Organize Sanayi Bölgesi kuruluşları tarafından sıcak karşılanıyor. İnşallah bu akımı başlatabilirsek çok iyi bir projeyi hayata geçirmiş oluruz ve Kula'nın tarihini de canlandırırız" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön