30 / 04 / 2024

Uludağ’da 71 bin metrekarelik yıkım tamamlandı!

Uludağ’da 71 bin metrekarelik yıkım tamamlandı!

Bursa Uludağ’ın yenilenmesi için başlatılan dönüşüm projesi kapsamında çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 71 bin metrekarelik alanda yıkımın tamamlandığı bölgede çalışmaların 2020'de sona ermesi bekleniyor. 



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Uludağ'ın yenilenmesi için harekete geçti. Dönüşüm Projesi kapsamında kamu ve özel sektöre ait bugüne kadar 71 bin metrekarelik alanın yıkımı tamamlandı.


Uludağ'da yıkımların tamamlandığında dönüşüme uygun peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Çalışmaların sona ermesi 2020 yılını bulacak. 

 
TÜM KAMU BİNALARI YIKILACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ Milli Parkı'nın geleceğinin değerlendirildiği Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’nda “Uludağ’da master planı hazırladık. Uludağ'da kurumlar gelmiş derme çatma tesisler kurmuş. Olmaz, burası kamu kurumlarının yatakhanesi değil. Kimse kusura bakmasın bu yanlış bir politika. Dolayısıyla 'kim olursa olsun bütün kamu binaları yıkılacak' dedik. Önce kendimizden başlayarak binaları yıktık. Netice itibariyle bütün kamu kurumlarını yıktık. Ayrıca kaçak uydurma şeyler yapmışlar. Tuvalet izni alıp otel yapmış, böyle bir şey olamaz. Netice itibariyle onları da yıktık. Hizaya girecekleri soktuk, hizaya girmeyeceklere bizim anladığımız dilde kararlı şekilde gereğini yaptık” açıklamasında bulunmuştu. 41 bin metrekare kamuya, 30 bin metrekarede özel sektöre ait olmak üzere 71 m2'nin yıkımı yapıldı.


Geri Dön