30 / 04 / 2024

Uludağ'da işletmecilerin sömestr umudu tükenmek üzere!

Uludağ'da işletmecilerin sömestr umudu tükenmek üzere!

Geçen yıl 2 metre kar olan 'Beyaz Cennet' Uludağ'da bu yıl kar kalınlığı 14 cm. İşletmecilerin sömestr umudu tükenmek üzere Ülke genelinde etkili olan kuraklıktan Uludağ da nasibini aldı...



Geçen yıl 2 metre kar olan 'Beyaz Cennet' Uludağ'da bu yıl kar kalınlığı 14 cm. İşletmecilerin sömestr umudu tükenmek üzere Ülke genelinde etkili olan kuraklıktan Uludağ da nasibini aldı. Geçtiğimiz yıl ocak ayında 2 metre kar kalınlığı olan Uludağ'da bu yıl kar kalınlığı ancak 14 santime ulaşabildi. Önceki gün yağan kar, işletmecileri biraz olsun umutlandırdı fakat yağış devam etmedi. Çarşamba gününe kadar da kar yağışı beklenmiyor. 


Bir buçuk aydır etkili yağış almayan 'Beyaz Cennet' Uludağ'daki otel işletmecileri, beş gün sonra başlayacak sömestr öncesi kara kara düşünüyor. Cuma günü sömestr tatilinin başlayacak olmasına karşın kar yağışı istenilen düzeye ulaşmayınca, pistlerde kayak yapacak seviyede kar toplanmadı. 


Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Başkanı ve Uludağ Beceren Otel'in sahibi Haluk Beceren, "Önümüzde birkaç gün var. Umduğumuz yağış olmazsa, sömestr işletmeciler açısından iç açıcı geçmeyecek. Rezervasyon iptalleri var. Pistlerin büyük bölümü kar olmadığı için kayağa uygun değil. Uludağ'ı hiç böyle görmedim" dedi. 


Habertürk Bursa 


Geri Dön