30 / 04 / 2024

Uluslararası 4. Resort Turizm Kongresi gerçekleştirildi!

Uluslararası 4. Resort Turizm Kongresi gerçekleştirildi!

Turizm Kongresi Antalya Valisi Muammer Türker Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen Uluslararası 4. Resort Turizm Kongresi 'ne katılarak bir konuşma yaptı,



Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde 27-28 Kasım tarihlerinde yapılan kongrenin açılışında konuşan Vali Muammer Türker, Resort Turizm Kongresinin gelenekselleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Antalya'da turizmin son yıllarda önemli bir irtifa kazandığını söyledi. 


Kentte sadece görünen aktörler eli ile değil arka plandaki isimsiz kahramanlar ile de turizm sektörünün büyük bir başarı yakaladığını belirten Vali Türker, Türk turizminin 2023 vizyonunda yer alan 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelire nasıl ulaşacağı konusunda yeni taktikler geliştirmesi gerektiğini vurguladı. 

Vali Muammer Türker, Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı Yeşil Yıldız projesinde yeşil yıldız almaya hak kazanan 160 tesisten 83'ünün Antalya'da olduğunu belirtti. 


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Resort Dergisi İmtiyaz sahibi Yusuf Hacısüleyman ise turizmde 2015 yılının atılım yılı olması gerektiğini söyledi. 


Resort Turizm Kongresi'nin açılışı, Vali Türker'in yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, turizm operatörlerinden Thomas Cook'un CEO'su Peter Fankhauser ve turizm sektörü temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. 

Antalya Manavgat'ın Sesi



Geri Dön