29 / 04 / 2024

Uluslararası Ozon Tabakasının Korunması Günü etkinlikleri gerçekleştirildi!

Uluslararası Ozon Tabakasının Korunması Günü etkinlikleri gerçekleştirildi!

Uluslararası Ozon Tabakasının Korunması Günü etkinlikleri, Ankara 'da Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak 4 okulda gerçekleştirildi. 2013 yılı etkinlik teması ise “İstediğimiz Gelecek için Sağlıklı Bir Atmosfer” olarak belirlendi...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordineli olarak Ankara’da seçtiği  4 ilkokulda, Uluslararası Ozon Tabakasının Korunması Günü kutlamaları kapsamında etkinlikler gerçekleştirdi.


Uluslararası Ozon Tabakasının Korunması Günü etkinlikleri; Mamak Belediyesi’ne bağlı Büyükelçi Nazım Belger İlkokulunda (170 öğrenci), Altındağ Belediyesi’ne bağlı Aydınlık evler İlkokulunda (199 öğrenci), Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı Barbaros İlkokulunda (220 öğrenci) ve Çankaya Belediyesi’ne bağlı Hürriyet İlkokulunda ( 31 öğrenci) gerçekleştirildi.


Belirtilen okullarda düzenlenen etkinlik programı, konuyla ilgili açılış konuşmalarının yapılmasıyla başladı. Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından hazırlanıp 22 dilde seslendirilen, aynı zamanda Türkçe dublajı da yapılarak 62 ülkede  çocuklarla buluşan Ozzy Ozone çizgi filminin gösterimiyle devam etti.  


Çizgi film gösteriminin ardından, Ozon Tabakasının Tanıtımı ve Korunması için yapılması gerekenlerin anlatıldığı sunumlarla; Ozon Tabakasının Korunmasının insan sağlığı için önemine değinildi. Ozon Tabakasını Korumanın yolları ve güneşin zararlı ışınlarından korunmak için neler yapılması gerektiği vurgulandı. Sunumların ardından çeşitli hediyeler (çanta, defter, kalemlik, cetvel ve şapkadan oluşan hediye setleri) öğrencilere dağıtıldı.



Geri Dön