17 / 05 / 2024

Turizm Kongresi Antalya Valisi Muammer Türker

Turizm Kongresi Antalya Valisi Muammer Türker

Turizm Kongresi Antalya Valisi Muammer Türker Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen Uluslararası 4. Resort Turizm Kongresi 'ne katılarak bir konuşma yaptı,

Özgüneş Turizm'den Antalya'ya 112 milyon 671 bin TL'lik otel yatırımı!

Özgüneş Turizm ve Tic. A.Ş Antalya'ya turizm konaklama tesisi projesi için düğmeye bastı. Manavgat ilçesinde hayata geçirilecek olan proje 112 milyon 671 bin TL'ye mal olacak.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Kiracılara şimdi de tahliye taahhüdü dayatması!

Turizm şehri Antalya'da mülk sahipleri, son zamanlarda gündemden düşmeyen kiraların fahiş oranda artması sebebiyle kiracılara tahliye taahhütnamesini zorunlu tutuyor. 

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Crystal Daisy Turizm Tesisi'nin inşaatı resmen başlıyor! Antalya'ya 3 yıldızlı yeni otel geliyor!

Crystal Daisy Turizm Konaklama Tesisi'nin inşaatı resmen başlıyor. Antalya Serik'te hayata geçirilecek olan proje 233 milyon 930 bin TL'ye mal olacak.

Antalya'da yılın ilk günlerinden turizm rekoru!

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Antalya’ya yılın ilk günlerinde gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 27,7 arttı.

10 soruda TOKİ Antalya Serik!

TOKİ’nin beş yılda toplamda 500 bin adet Sosyal Konut Projeleri bütününde Türkiye’nin turizm beldelerinden Antalya’da da yeni projeleri gerçekleşecek. Peki, TOKİ Antalya Serik Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Antalya rekor kırdı! İngilizler rota değiştirdi

Pandemi sonrası hızlanan turizm sezonunda Antalya’da rekor kırıldı,İngilizler Antalya’ya akın etti.

Turizm cenneti Antalya'da 10 arsa satılıyor! 46 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma fırsatı!

Antalya İli Manavgat Belediye Başkanlığı, Antalya ili, Manavgat ilçesinde yer alan 10 arsayı satıyor. İşte o arsaların fiyat ve büyüklükleri...

Antalya'da 2 bin lira olan daire kiraları 20 bin lirayı gördü! Ev sahipleri ipin ucunu kaçırdı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Antalya'daki kira fiyatlarını adeta uçurdu. Turizm kenti Antalya'da ev kiralarında 2 ay içinde rekor yükseliş kaydedildi. 2 ay öncesine kadar 2 bin liraya kiraya verilen daireler için şimdi 20 bin lira talep ediliyor.

Döşemealtı Belediyesi, Antalya'da turizm imarlı arsa satıyor: 95 milyon TL'ye!

Antalya İli Döşemealtı Belediye Başkanlığı, Antalya Döşemealtı'nda yer alan turizm alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

22 otel gerçek değerlerinin yarısına satıldı!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, dün Uluslararası 10. Resort Turizm Kongresi'ne katıldı. Ateş, 2018-2020 döneminde 22 otelin satış sürecine katıldım. Otellerin gerçek değeri ekspetriz değerlerinin 2 katıydı. Otel varlık değerlemesi inşaat projesi kriterleriyle yapılmamalı" dedi.

Antalya'da gayrimenkul yatırımında en dikkat çeken bölgeler!

Türk Emlak Haber Ajansı Antalya Bölge Temsilcisi İlker Ay, Türkiye'nin turizm kentlerinden Antalya'nın gayrimenkul yatırımında en dikkat çeken bölgelerini sıraladı.

Turizm Kongresi Antalya Valisi Muammer Türker Haberi

Turizm Kongresi Antalya Valisi Muammer Türker

Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde 27-28 Kasım tarihlerinde yapılan kongrenin açılışında konuşan Vali Muammer Türker, Resort Turizm Kongresinin gelenekselleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Antalya'da turizmin son yıllarda önemli bir irtifa kazandığını söyledi. 


Kentte sadece görünen aktörler eli ile değil arka plandaki isimsiz kahramanlar ile de turizm sektörünün büyük bir başarı yakaladığını belirten Vali Türker, Türk turizminin 2023 vizyonunda yer alan 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelire nasıl ulaşacağı konusunda yeni taktikler geliştirmesi gerektiğini vurguladı. 

Vali Muammer Türker, Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı Yeşil Yıldız projesinde yeşil yıldız almaya hak kazanan 160 tesisten 83'ünün Antalya'da olduğunu belirtti. 


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Resort Dergisi İmtiyaz sahibi Yusuf Hacısüleyman ise turizmde 2015 yılının atılım yılı olması gerektiğini söyledi. 


Resort Turizm Kongresi'nin...