27 / 04 / 2024

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’tan 10 ülkeye kötü haber geldi. Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda yer alan 10 gelişmiş ekonomiye yönelik orta vadeli ortalama gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öngörüsünü düşürdü.



Fitch'ten konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, önümüzdeki beş seneyi kapsayan orta vadeli GSYH tahmininin 10 gelişmiş ülke için aşağı yönlü revize edildiğine vurgu yapılarak, Amerika, Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya ve son olarak Kanada genelinde ortalama büyüme öngörüsünün yüzde 1,3 seviyesinde olduğu ifade edildi.

Son senelerde Kovid-19 küresel salgını kesintileri ve Avrupa'daki gaz krizi nedeniyle ortaya çıkan büyük ekonomik şokların, arz yönlü üretkenlik potansiyelinde kalıcı bir negatif etkiye sahip olmasının beklendiğin altının çizildiği açıklamada, bunun kısmen daha yavaş sermaye birikimi vasıtasıyla yansıyacağı ve iş gücü verimliliğindeki büyümeyi düşüreceği belirtildi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Fitch tarafından yapılan açıklamada, Amerika ve Birleşik Krallık'ta salgın öncesi eğilimlere nazaran iş gücüne katılım oranlarında devamlı bir düşüş yaşanmasının olası olduğu ifade edildi.

Gelecekteki potansiyel GSYH büyüme oranları ile ilgili olarak tahminlerin 0,2 puan azalmayla beraber Birleşik Krallık için yüzde 1,2 oranına, Almanya için yüzde 1,1 oranına ve Japonya için yüzde 0,5 oranına düşürüldüğünü bildiren açıklamada, görece daha yavaş sermaye derinleşmesini yansıtarak ABD potansiyel büyümesinin de 0,1 puan düşüşle beraber yüzde 1,7 oranına düşürüldüğü bildirildi.

Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, İtalya'ya ilişkin öngörünün yatırım trendlerinin gelişmesi nedeniyle 0,1 puan artış ile beraber yüzde 0,7'ye, Fransa'ya yönelik öngörünün de yine 0,1 puan artış ile beraber yüzde 1,2'ye yükseltildiği kaydedildi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Bazı ülkeler ile ilgili büyüme öngörüsünün önceki değerlendirme kapsamında anı kaldığına işaret edilen açıklamada, büyüme tahmininin Avustralya için yüzde 2,1 oranında, Kanada için yüzde 1,5 oranında ve İsviçre ile İspanya için ise yüzde 1,4 oranında kaldığının altı çizildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton konu ile ilgili olarak, "En büyük gelişmiş ekonomilerdeki GSYH, orta vadede bile Kovid-19 küresel salfını öncesi yoluna dönmeyecek” şeklinde konuştu.

O banka geri ödemesiz tamı tamına 2 bin 600 TL verecek! 31 Ağustos’a kadar vaktiniz var! Acele edin!

BİM’de yine yok yok! Büyük kesme panosu 39,50 TL’ye, 12 parça panç seti 99 TL’ye, wireless mouse 79 TL’ye düştü!

Benzin, motorin ve LPG’ye tarihi indirim geliyor! İlk defa bu kadar oranda düşecek! Resmen açıklandı!


Geri Dön