04 / 05 / 2024

Uluslararası fon yöneticilerinden seçim yorumu: Erdoğan kazanırsa ekonomik dengesizlik sürer!

Uluslararası fon yöneticilerinden seçim yorumu: Erdoğan kazanırsa ekonomik dengesizlik sürer!

Uluslararası fon yöneticileri, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Uzmanlar, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri Erdoğan’ın kazanması halinde ekonomideki dengesizliğin süreceği ve Türkiye'yi yatırım yapılmaz hale getiren politikaların devam edeceğinden kaygılı.



KREDİ RİSKİNDE SON 6 AYIN REKORU

Uluslararası fon yöneticilerinden seçim yorumu: Erdoğan kazanırsa ekonomik dengesizlik sürer!

Bu arada geçen hafta 500 puanın altına gerileyen Türkiye’nin kredi risk priminin de (CDS) son 6 ayın zirvesini görerek 600 puanı geçtiği belirtildi. Türkiye'nin 5 yıl vadeli borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyetini gösteren CDS, cuma gününe kıyasla 150 baz puandan fazla artarak 652 baz puana ulaştı.

Uluslararası sigortacılık şirketi Canopius Group politika stratejisti Crispin Hodges da yaptığı açıklamada, CDS’lerdeki büyük artış nedeniyle son 3 yıldır Türkiye’de kredi riskini veya ödeme riskini garanti etmeyi reddettiğini ifade etti.

Erdoğan’ın gücü elinde tutmaya devam etmesi halinde, bunun statükonun devam edeceği anlamına geldiğini kaydeden Hodges, ekonominin durumu, enflasyon, zayıf para birimi ve onun politika stratejisi nedeniyle Türk varlıklarının ticaretini geriletmeye devam edeceğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön