29 / 04 / 2024

2018 yılı seçim öncesi hazırlık yılı olacak!

2018 yılı seçim öncesi hazırlık yılı olacak!

2018 yılı seçim öncesi hazırlık yılı olacak. Seçim öncesi hazırlık yılı olması ile yatırımlar artacak ve inşaat sektörü hareketlenecek



Habertürk Gazetesi yazarlarından Mimar Esin Tümer bugünkü köşesinde Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar ile gerçekleştirdiği röportajını yayınladı.

 

Gayrimenkul sektöründe bir yılın sonunda neler oldu ve yeni yılda bizi neler bekliyor sorularına cevap aramaya devam ediyoruz. Yapı sektörünün kaba inşaat bileşenlerinden biri olan gazbeton üretiminde neredeyiz nereye gidiyoruz sorularına Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar'dan cevap aldık.

 

2018 yılı seçim öncesi hazırlık yılı olacak!

 

"Yapı malzemelerine baktığımızda inşaatın en hareketli olduğu eylülde yüzde 13.8'lik artış meydana geldi. Ancak ekim ayı ile birlikte ekonomide meydana gelen daralma, petrol fiyatlarındaki artış, dövizdeki parite baskısı yıl kapanışına etki edecektir diye tahmin ediyorum.

 

Türk Ytong olarak önümüzdeki yıl Kocaeli Dilovası'nda 50 milyon Euro yatırımla devreye alacağımız Ytong fabrikası, hem dünyanın en büyük Ytong üretim tesisi olacak hem de gazbeton sektörünün küresel gelişiminde bir mihenk taşı olacak. 2017 yılını, hedeflerimize paralel biçimde 285 milyon TL ciro ile kapatmayı bekliyoruz" diyen Hinginar, 2018 yılı için şunlara dikkat çekiyor: 2018 yılı seçim öncesi hazırlık yılı olacak. Ayrıca kentsel dönüşüm ile ilgili yasal altyapının da yine 2018'de tamamlanmasını bekliyoruz. Bu da inşaat sektöründe yeni bir hareketlilik demek. 

 

Sektörümüz, oluşturduğu iş hacmi, katma değer ve istihdam olanaklarıyla ülke ekonomisi için kaldıraç görevini üstlenmekte. Kentleşmenin standartlarının mimariden malzeme seçimine kadar her alanda çağdaş bir standarda oturmasını arzu ediyoruz. Malzemelerimizle nitelikli yapılara imza atılmasını temenni ediyoruzç Bunun içinde hayata geçirdiğimiz projelerle sektöre yol göstermek, kamıoyunu aydınlatmak için azami çaba sarf ediyoruz.''


 


Geri Dön