05 / 10 / 2024

UMEM ile öğretmenlere inşaat konusunda eğitim verildi

UMEM ile öğretmenlere inşaat konusunda eğitim verildi

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM)  Projesi kapsamında yürütülen, eğiticilerin eğitilmesi çalışmalarında pilot  seçilen 19 ilden gelen bazı meslek lisesi öğretmenleri Bursa"da LPG eğitimi  aldı




AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, işsizlik oranını azaltmak ve iş gücü  piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek  amacıyla hayata geçirilen 'Beceri 10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri  (UMEM) Projesi' sürüyor.

çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ)  arasında imzalanan protokol kapsamında pilot seçilen Adana, Ankara, Antalya,  Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri,  Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon olmak üzere 19  ilde yürütülen proje kapsamında ilk etapta eğiticilerin eğitim görmesi  sağlanıyor.

'İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizleri' ile illerdeki işsizlik ve iş gücü  piyasasının, mesleki ve teknik eğitim ihtiyacının tespit edilmesinin ardından 19  ildeki eğiticilerin eğitimi yapılıyor. Bu çerçevede, projeye dahil olan okulların talepleri değerlendirilerek  hangi eğitimin hangi bölgede yapılacağına karar verildi. Proje kapsamında  belirlenen otomotiv LPG eğitimi, Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi  koordinatörlüğünde Bursa"da gerçekleştirildi.   Projeye dahil olan illerdeki bazı meslek lisesi öğretmenleri, Bursa"da  teorik ve uygulamalı olarak 2 hafta süren LPG bakım, onarım ve montaj eğitimi  aldı.

Özellikle LPG montaj firmalarına giderek, yerinde uygulamalı kurs gören  öğretmenler, öğrendiklerini önümüzdeki günlerde işsizler için açılacak otomotiv  LPG kursuna katılanlara aktaracak.   Projeye dahil olan illerde, okulların yapısı ve bulundukları bölgelerin  durumlarına bağlı olarak meslek lisesi öğretmenlerine, inşaat, elektrik,  elektronik, makine gibi birçok konuda eğitimler verildi. UMEM projesi ile 1 milyon işsizin meslek sahibi yapılması hedefleniyor.
AA


Geri Dön