Ulaşım

Ümraniye - Ataşehir - Göztepe Metrosu 3 ay içinde açılıyor! İstanbullulara müjde! 

İstanbul’da trafik sorununu büyük ölçüde çözecek olan Ümraniye - Ataşehir - Göztepe Metrosu, 3 ay içinde hizmete sunulacak. İşte ayrıntılar...

Toplam nüfusu 1 milyon 600 bini aşan üç ilçeyi tek hatta birbirine bağlayacak olan Ümraniye-Ataşehir -Göztepe Metro Hattı için bir son dakika müjdesi verildi. İstanbulluların trafik sorununu büyük oranda çözecek olan, Toplam nüfusu 1 milyon 600 bini aşan üç ilçeyi tek hatta birbirine bağlayacak olan Ümraniye-Ataşehir -Göztepe Metrosu, Anadolu Yakası'nın ikinci kuzey, güney uzantılı metrosu olarak raylı sistem ulaşımına yeni bir alternatif oluyor. 

Anadolu Yakası’nın önemli ilçeleri olan Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy’ü birbirine bağlayacak bu dev metro hattının üç ay içinde hizmete sunulması planlanıyor. 

HANGİ HATLARLA ENTEGRE OLACAK?

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplamda 1 milyon 600 bin kişilik nüfusa hitap edecek olan hattın 2025 yılı içinde tamamıyla hizmete geçirilmesi planlanıyor. Şu ana kadar projenin yüzde 85'inin tamamlandığı belirtildi. Ümraniye-Ataşehir -Göztepe Metrosu, İstanbul’un kuzey-güney ekseninde önemli ulaşım noktalarını birbirine bağlayacak ve farklı hatlarla entegre edilerek tasarlandı. 

Çarşı İstasyonu: Üsküdar-Çekmeköy Metrosu'na bağlanarak iki büyük hattın kesişim durağı olacak.

Yeni Sahra İstasyonu: Kadıköy-Sabiha Gökçen Metrosu’na entegre olarak, havalimanına ulaşımın kolaylaşmasını sağlayacak.

Tütüncü Mehmet Efendi İstasyonu: Marmaray ile bağlantı sunarak Avrupa ve Asya yakaları arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak.

Toplamda 11 duraktan meydana gelecek bu hat, özellikle Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinin trafik yükünü hafifletecek ve İstanbul’un ulaşım konforunun artmasını sağlayacak.

İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı'nın https://x.com/RAYLISISTEM_DB resmi X sosyal medya hesabından da konu ile ilgili paylaşım yapıldı. Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Kadıköy, Ümraniye'den göründü!

Toplam nüfusu 1 milyon 600 bini aşan üç ilçeyi tek hatta birbirine bağlayacak olan Ümraniye-Ataşehir -Göztepe metrosu Anadolu Yakası'nın ikinci kuzey, güney uzantılı metrosu olarak raylı sistem ulaşımına yeni bir alternatif sunuyor.

13 kilometrelik bir rota üzerinde 11 istasyonla 21 dakikalık bir yolculuk süresi mümkün.

Konforlu, hızlı ve güvenli bir yolculukla İstanbul’un dört bir yanına ulaşmanız için çok çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz."

ÜMRANİYE-ATAŞEHİR-GÖZTEPE METROSU HANGİ DURAKLARDAN GEÇECEK? 

  1. Kazım Karabekir
  2. SBÜ Hastanesi
  3. Çarşı
  4. Atakent
  5. Site
  6. Finans Merkezi
  7. Ataşehir
  8. Yenisahra
  9. Sahrayıcedit
  10. Tütüncü Mehmet Efendi
  11. 60. Yıl Parkı

İş GYO, Marmara Park AVM'yi ve Maslak Ofis Binasını satıyor!

Toyota Proace City'de eylül kampanyası! Proace City fiyatı ne kadar? Proace City Eylül 2024 fiyat listesi

Fiat Egea’ya tam 51 bin TL indirim müjdesi!