29 / 12 / 2024

Ümraniye çarpık kentleşme sorununun çözülmesiyle finans merkezi oldu!

Ümraniye çarpık kentleşme sorununun çözülmesiyle finans merkezi oldu!

Çarpık kentleşen, yolları çamurlu, çöplükle anılan İstanbul Ümraniye, bugün finans merkezi haline geldi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçede parselleri ayrı olan yerleri birleştirerek binaların daha planlı yapılmasını sağladıklarını söyledi.



Büyük şirketlerin yönetim merkezi haline gelen İstanbul Ümraniye, ticaret merkezlerinin ve gözde mekânların da yoğun ilgi gösterdiği kent oldu. Ümraniye 1960’ta Organize Sanayi Bölgesi olmasının ardından yoğun göç alarak, nüfusu yükselmeye başladı. İstanbul’un en hızlı kentleşen ve nüfusu artan ilçesi Ümraniye; köy ve yöre geleneklerinin de aynen muhafaza edildiği bir kentleşme örneğidir. Geçmişte hızla artan nüfusu ve sanayinin gelişmesine rağmen,  ilçede yapılan çalışmalar yetersiz kaldı. Son yıllardaki çalışmaların karşılığında bugün Ümraniye gerçek bir kentleşme hareketi gösteriyor. 

 

İlçe yenilendi

 

2004’ten bu yana Ümraniye’de rekor sayılacak hizmetlere imza atıldı. Nikâh Sarayı, Kültür Merkezleri, Çocuk Trafik Eğitim Parkı gibi 300’ü aşkın kalıcı eser Ümraniye’ye kazandırıldı. 1963 yılında belediye olan Ümraniye’de, o gün 4 bin kişi yaşarken, şimdilerde 700 bini aşkın bir nüfusa sahip. Varoş olarak tabir edilen, çarpık kentleşen, yolları çamurlu, patlayan çöplükle anılan Ümraniye, bugün finans merkezi haline geldi. 

 

Örnek oldu

 

Büyük şirketlerin yönetim merkezi haline gelen Ümraniye, ticaret merkezlerinin ve gözde mekânların yoğun ilgi gördüğü bölge oldu. Altyapısı yenilendi, prestijli caddeleriyle, parkları, kültür merkezleriyle ve diğer sosyal donatılarıyla Ümraniye, yalnızca İstanbul’un değil Türkiye’nin örnek ilçelerinden biri olma yolunda hızla ve emin adımlarla ilerliyor.

 

Değer kazandı

 

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçede parselleri ayrı olan yerleri birleştirerek binaların daha planlı yapılmasını sağladıklarını söyledi. Bu çalışmayla yeşil alan, otopark ve eski bina sorununu vatandaşlara maddî olarak yük olmadan hallettiklerini anlatan Başkan Can, ilçenin ciddi anlamda değer kazandığını vurguladı.


300’ü aşkın kalıcı eser


2004’ten bu yana Ümraniye’de rekor sayılacak hizmetlere imza atıldı. Nikâh Sarayı, Aşevi, Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri, Çocuk Trafik Eğitim Parkı gibi 300’ü aşkın kalıcı eser Ümraniye’ye kazandırıldı.


Bugün


Geri Dön