27 / 04 / 2024

Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı tanıtıldı! 6 yeni proje de yolda! 

Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı tanıtıldı! 6 yeni proje de yolda! 

Ümraniye'de yapımı devam eden Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından tanıtıldı. Yıldırım, 6 yeni kentsel projesini de açıkladı. İşte ayrıntılar...



Ümraniye Belediyesince yapımı devam eden 2 bin 400 kişinin yeni yaşam alanı olacak "Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje Alanı"nın tanıtımı gerçekleştirildi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Hekimbaşı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanını basın mensuplarına gezdirdi. 

İsmet Yıldırım, burada proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve binaların yükselmeye başladığı alanda, 597 adet konut, 28 adet dükkan ve 68 derslik kapasiteli lisenin olacağını dile getirdi. 

Hekimbaşı Mahallesi'nde hayata geçirilen proje ile 40 bin 271 metrekare alanda 2 bin 500 kişinin depreme dayanıklı güvenli alanlarda yaşayacağına dikkat çeken İsmet Yıldırım, Ümraniye'yi Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir ilçeye dönüştüreceklerinin de altını çizdi. 

Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı tanıtıldı! 6 yeni proje de yolda! 

ÜMRANİYE'YE 6 YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 

İsmet Yıldırım, ilçede yeni inşa edilecek Topağacı Mahallesi 1. Etap, Topağacı Mahallesi 2. Etap, İstiklal Mahallesi Sondurak Dönüşüm, Katlı Otopark ve Meydan Düzenleme, İnkılap Mahallesi 1. Etap, Dumlupınar Mahallesi Dönüşüm ve Kazım Karabekir Mahallesi Dönüşüm projelerini de açıkladı. 

Yıldırım, yeni açıklanan kentsel dönüşüm proje alanlarında bulunan 2 bin 32 bağımsız birimde 8 bin 128 kişinin oturmasının hedeflendiğine dikkat çekti. 

Riskli yapılara karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan Yıldırım, "Bölgemizde kentsel dönüşümün hız kazanmasına mani hiçbir hal yok. Sayın komşularımdan, burada yaşayan değerli hemşerilerimden şunu rica ediyorum; lütfen birbirinizle anlaşarak bizim başkanlığımızda, belediyemizin öncülüğünde bu olanağı hızlı bir hale getirelim" açıklamasında bulundu. 

Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı tanıtıldı! 6 yeni proje de yolda! 

DÖNÜŞÜMDE KİRA DESTEĞİ, KDV VE HARÇ MUAFİYETİ SAĞLANIYOR

İsmet Yıldırım, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde ilçedeki 6 bin 534 bina için proje başına maliyeti yaklaşık 100 bin TL olan danışmanlık hizmetini ücretsiz sunduklarına da vurgu yaptı. 

Dönüşüm sürecinde ise 18 ay süreyle kişi başına 3 bin 500 TL kira desteği vergiklerinin altını çizen Yıldırım, kiracılara taşınma desteği, vergi, harç ve KDV muafiyetleri sağladıklarına da vurgu yaptı. 

Bakan Özhaseki'den rezerv alan açıklaması: Kimsenin malında, mülkünde gözümüz yok! 

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Geri Dön