08 / 05 / 2024

Ümraniye'de İGDAşž binası yıkılıp meydan yapılacak!

Ümraniye'de İGDAşž binası yıkılıp meydan yapılacak!

Ümraniye'nin en değerli noktasında bulunan İGDAşž binası ve Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu yıkılarak meydan haline dönüştürülecek. 25 dönümlük alan meydan olarak Ümraniyelilerin hizmetine sunulacak



Meydan, Sütçü Caddesi ve Alemdağ Caddesi'nin kesiştiği noktada ve 25 dönümlük bir alana sahip olacak. Meydan çalışmaları kapsamında, Gaffar Efendi Sokağı'nda bulunan 90'lı yıllarda inşa edilen İGDAşž binası ve 50 yıllık Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu yıkılacak. 25 derslikli Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu yerine, 40 derslikli, spor salonu olan modern bir okul binası yapımına başlayan Ümraniye Belediyesi, yeni okul binasını 2. eğitim dönemine yetiştirmeyi hedefliyor.

Bu arada, meydanın altına 5 katlı ve 1.250 araçlık büyük bir yer altı otoparkı da yaptırılacak. Hiç meydanı olmayan Ümraniye'nin gelişen fiziki yapı, artan nüfus ve yapılaşma ile bir meydana ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başkan Hasan Can, meydanla vatandaşların rahat nefes alabilecekleri bir alana kavuşacaklarını söyledi.

TEPEÜSTÜ bölgesi YEşžİL ALAN OLDU

Bu arada Ümraniyeliler için bir diğer sevindirici haber de Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geldi. Meclis, Ümraniye Tepeüstü Mevkii imar planlarını değiştirdi. İBB Meclisi Ortadoğu Otomotiv Aşž mülkiyetindeki yaklaşık 23 bin metrekarelik arazi 2007'de alınan yüksek katlı inşaat yapılma imkanı sağlayan 'Transfer Merkezi' kapsamından çıkartılarak, 'Yeşil Alan ve Aktarma Alanı'na alındı. 2007'deki imar planı değişikliği ile NATO boru hattının da geçtiği 23 bin 385 metrekarelik arazi 'Transfer Merkezi' alanına alınmıştı. Bu karardan sonra 'Kamu ve İstanbul halkının yararına olmadığı, İmar Yasası ve yönetmeliklerine aykırı olduğu' gerekçesiyle yapılan itirazı değerlendiren İmar Komisyonu raporunda, söz konusu arazinin yapılaşma fonksiyonlarının 1993 planlarına çevrilmesini önerdi. İmar Komisyonu'nun hazırladığı rapor Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi ve söz konusu mevki yeşil alan olarak kabul edildi.
Zaman/SEVGİ KORKUT


Geri Dön