06 / 05 / 2024

Umut Durbakayım kimdir?

Umut Durbakayım kimdir?

Teknik Yapı’nın patronu Nazmi Durbakayım’ın oğlu ve Teknik Yapı’da yönetici olan Umut Durbakayım kimdir? Umut Durbakayım, ne zamandan beri yönetici olarak çalışıyor? İşte Umut Durbakayım'ın biyografisi...



Umut Durbakayım kimdir?

Umut Durbakayım, 1975 yılı İstanbul/Üsküdar doğumlu. Selma ve Nazmi Durbakayım çiftinin ilk çocuğu olan Umut Durbakayım"ın Esra isminde bir de kız kardeşi var. Umut Durbakayım bugün, Teknik Yapı yöneticisi.


İlkokula, 1981'de Göztepe’de Çiftehavuzlar 50.Yıl İlkokulunda başladı. 5 yıllık ilkokul hayatının ardından Semiha Şakir Özel Deneme Lisesi'ne başlayan Umut Durbakayım Vakıf okullarının açıldığı ilk yıl olan 1986'da ortaokul hayatına başladı.


Liseyi de aynı okulda bitirdikten sonra 1993 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde üniversite hayatına başladı. Umut Durbakayım, Yıldız Teknik Üniversitesinin İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı. 


Üniversiteyi 5 yılda bitiren Umut Durbakayım’ın eğitimini aksatmasının en büyük nedeni kayak sporuna olan merakıydı. Kayak sporu nedeniyle üniversite 2. sınıfta birçok dersini takip edememesinden dolayı üniversite yaşamını bir yıl uzattı. 


Tamamen inşaatçı bir aile olmalarından dolayı doğduğundan beni inşaatların, sektörün içinde büyüyen Umut Durbakayım'ın çocukken en zevk aldığı şey, babasıyla birlikte inşaat sahalarına gitmek, ufak tefek sıva yapmak, harç karmaktı. 


Yaşı büyüdükçe, formenlikten şantiye şefliğine kadar inşaatın her safhasında çalıştı. çocukken inşaata gittiği zamanlarda, harçla oynamayı severdi. Hatta babası inşaatta yalnız başına kalmasına izin vermezdi, bir kalfa veya ustayla bırakırdı. O da yalnız kalır kalmaz hemen eline küreği alır harç karıştırırdı. 

Öğrenciliği döneminde sürekli Teknik Yapı'da çalıştı. İlkokulda başlayan çivi düzeltme işinden; ilerleyen yıllarda duvar yapma ve harç karmaya kadar görevler aldı. Üniversite yıllarında ise yine Teknik Yapı şantiyelerinde formen, tekniker proje yöneticiliği yaptı. Amerika"dan döndükten sonra Teknik Yapı"da yöneticiliğe giriş yaptı. Bu dönemin ilk dört senesinde şantiyelerde çalıştı. Daha sonra işlerin büyümesiyle birlikte saha yöneticiliğinden kurumsal yöneticiliğe geçiş yaptı.


Umut Durbakayım, şimdilerde konut sektöründe revaçta olan 1+1 ve 2+1 daireleri master yapmak için gittiği Amerika’da gördü. Tek bir sitede tüm sosyal donatıların aynı çatıda olmasını da orada gördü. Dolayısıyla bazı mimari çizimleri orada kafasına kazıdı. Şu an Ataşehir Uphill Court projesine de o zamandan kalan izlenimlerinin ağırlığı çok oldu. Amerika’da edindiği farklı bakışın faydalarını Uphill Court Ataşehir ve Bahçeşehir projelerini hayata geçirirken gördü. Her iki projeyi oluştururken ortaya çıkan mühendislik ve mimari başarı, birçok yurtdışı firmanın benzer bir projeyi kendi ülkelerinde de yapmaları için teklifte bulunmalarını sağladı. Takiben Uplife Park, Uprise Elite, Upcity, Uptwins gibi projelerde yer alan dairelerin küçük ama çok amaçlı kullanıma uygun olarak planlanması da dünyadaki trendlerin Türkiye"deki başarılı uygulamaları olarak ortaya çıktı.


İnşaat sektörünün sadece bina yapmak olmadığını gören Umut Durbakayım bir yandan yeni projelerin temelini atarken diğer yandan müşterilere dört dörtlük yaşam tarzı sunmak için ek iş kollarında yatırım yapmaya başladı. 2008"de Türkiye"nin ve Avrupa"nın en büyük prekast cephe kaplaması üreten fabrikasını faaliyete geçirdi. Ardından daire sattığı müşterilerine güvenlik ve koşulsuz memnuniyet sağlamak amacıyla Teknik Güvenlik ve Aktif Yaşam isimlerindeki hizmet şirketlerini kurdu.


Diğer taraftan gelecek nesil mühendislerin daha iyi bir eğitim almalarını önemli misyonlarından biri olarak gören Umut Durbakayım, meslek içi eğitimlere destek vererek bilgili, bilinçli ve duyarlı mühendis ve mimarların yetişmesine katkı sağlamaya çalışıyor. 2007-2008 ve 2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından verilen “Sektörde Yılın Firması Ödülleri” de bu çabalarının karşılıksız kalmadığını gösteriyor.




Nazmi Durbakayım: Şantiyede geçen saatler en mutlu anlarımız!
Umut Durbakayım: Evora İstanbul'da aidatlar minimumda tutulacak!



Geri Dön