29 / 04 / 2024

Nazmi Durbakayım kimdir?

Nazmi Durbakayım kimdir?

Teknik Yapı'nın patronu Nazmi Durbakayım kimdir? Nazmi Durbakayım, Teknik Yapı ile hangi işlere imza attı? Nazmi Durbakayım bugüne kadar inşaat sektöründe neler yaptı? İşte Nazmi Durbakayım...



Nazmi Durbakayım kimdir?

Nazmi Durbakayım 1950 İstanbul doğumlu. Erenköy Zihni Paşa İlkokulu'ndan sonra ortaöğretimine Marmara Koleji’nde devam eden Nazmi Durbakayım bugün Teknik Yapı'nın patronu.


Nazmi Durbakayım, Haydarpaşa Lisesi’nde mezun oduktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nden 1973 yılında mezun oldu.


Mezuniyet sonrası uzun bir dönem iş başvurularından olumlu cevap alamayan Nazmi Durbakayım, Yüksek Mimar Uğur İşler ile beraber müteahhitlik yapmaya başlamış. 


Bağdat Caddesi sahil şeridinde yer alan köşkleri ve yalıları apartman yapmakla işe başlayan Nazmi Durbakayım daha sonra yoluna tek başına devam etmiş. Fabrika binaları ile eski yapıları restore etmeye başlamış. Nazmi Durbakayım 1980 yılında Teknik Yapı’yı kurmuş. 


Nazmi Durbakayım’ın 2 çocuğu var ve ikisi de Teknik Yapı’da görev alıyor. Oğlu Umut Durbakayım İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu, kızı Esra Durbakayım ise Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. 


Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İnşaatçılar Derneği (İNDER) üyesi olan Nazmi Durbakayım, Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı"nın (MAG Vakfı) da kurucu üyesi.


Nazmi Durbakayım’a ait olan firmalar:

Teknik Holding bünyesinde yer alan şirketler şunlar: TEKNİK YAPI Teknik Yapılar San. ve Tic. A.Ş., TEKNİK YAPI Konut San. ve Tic. A.Ş., TEKNİK YAPI Proje A.Ş., BETOFİBER Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş., TEKNİK GÜVENLİK Hizmetleri A.Ş., AKTİF YAŞAM Spor Sağlık ve Turizm İşletmeleri Taahhüt ve Tic A.Ş., MAKS Spor Turizm San. ve Tic. A.Ş., KARGICAK Turizm İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., EGESULTAN Sağlık, Eğitim, Turizm tesisleri San. ve Tic. A.Ş., ŞATO GÜNEY Şarapçılık Dağıtım ve Turizm Tic. ve San. A.Ş., DEKOSAN İnşaat San. ve Tic. A.Ş., MİLENYUM Kalıp San. ve Tic. A.Ş.


Teknik Yapı

İnşaat ve yapı sektöründe 35 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren TEKNİK YAPI, bugüne kadar konut ve sanayi yapılarında üç milyon metrekarenin üzerinde imalat gerçekleştirmiştir. Taahhüt, emanet ve kat karşılığı şeklinde faaliyet gösteren TEKNİK YAPI, ürettiği yapılarda uyguladığı yenilikçi tasarımları, ileri teknolojisi ve yüksek hızı ile sektörde farklı bir konum elde etmiştir.


Kurulduğu ilk günden beri güvenliğin, konforun, kalitenin ve estetiğin bir arada bulunduğu konutlar ve yapılar üretmek hedefinde olmuştur. Yeşilin ve doğanın olabildiğince korunduğu yaşam alanları yaratmak, yaratılan bu alanları kuşaklar boyu kullanacak müşterilerimizin, olabilecekleri en üst seviyede memnuniyetini sağlamak önceliği olacaktır.



Umut Durbakayım kimdir?
Nazmi Durbakayım: Fikirtepe ayrıcalıklı bir dönüşüm olacak!



Geri Dön