04 / 07 / 2024

Umuttepe Arıtma Tesisi Nisan'da işletmeye alınacak!

Umuttepe Arıtma Tesisi Nisan'da işletmeye alınacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü ile çevresindeki yerleşim alanlarının atıksularını arıtmak için 2,1 milyon TL yatırım bedeli ile yaptığı modüler atıksu arıtma tesisinin inşaatını sürdürüyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü ile çevresindeki yerleşim alanlarının atıksularını arıtmak için 2,1 milyon TL yatırım bedeli ile yaptığı modüler atıksu arıtma tesisinin inşaatını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar ile ortaya çıkan tesis Nisan ayında işletmeye alınacak.


18 ADET ARITMA TESİSİ İŞLETİLİYOR


İSU Genel Müdürlüğü, İl genelinde 4 ileri biyolojik, 7 biyolojik, 6 modüler ve 1 tane de doğal olmak üzere 18 adet atıksu arıtma tesisi işletiyor. Bu tesisler ile ülkemizde atıksu arıtma oranını il genelinde yüzde 99 seviyesine çıkaran tek kurum olan İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası’nda ileri biyolojik, İzmit Umuttepe ve Gebze Cumaköy’de modüler olmak üzere 3 adet atıksu arıtma tesisi de inşa ediyor.


5000 M3/GÜN KAPASİTELİ YAPILIYOR


Fosseptiklerle ihtiyacı karşılanan KOÜ Umuttepe Kampüsü ile çevresindeki yerleşim alanlarının atıksularını toplayarak arıtmak için Umuttepe bölgesinde biyolojik arıtma tesisi inşası için çalışmalarına geçtiğimiz yılın son aylarında başlanan çalışmalar sürüyor. Kurum mühendisleri tarafından projelendirilen ve 5000 m3/gün kapasiteli olarak inşa edilen Umuttepe Modüler Atıksu Arıtma Tesisi yapılan çalışmalar ile ortaya çıkmaya başladı. Tesisin elektrik ve mekanik işleri devam ederken, proje kapsamında yer alan ve bölgenin atıksularını arıtmaya getirmek için 1640 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı da tamamlandı.





NİSAN AYINDA DEVREYE ALINACAK


Nisan ayında inşaatının tamamlanarak faaliyete alınması hedeflenen Umuttepe Modüler Atıksu Arıtma Tesisi ile bölgenin atıksuları toplanarak arıtılacak. Çevre kirliliğinin de önüne geçilecek olan Tesisin inşaatı 2 milyon 100 bin TL’ye mal olacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön