24 / 07 / 2024

UNESCO Listesi'ne giren Uzunköprü'de farkındalık yürüyüşü düzenlendi!

UNESCO Listesi'ne giren Uzunköprü'de farkındalık yürüyüşü düzenlendi!

TRAKYA Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Uzunköprü Kent Konseyi ve Uzunköprü Belediyesi nce gerçekleştirilen "Köprümüzü geleceğe taşıyoruz" acili etkinlikte. Mehter Takımı eşliğinde 1392 metrelik köprüde yüründü.




Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada, Uzun Köprünün bir şaheser olduğunu belirterek, yürüyüşün düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Uzun Köprü nün bundan sonra dünyaya mal olacağını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: "Mutluyuz çünkü ilimizden üçüncü bir eser UNESCO kapsamına alınıyor. 



1392 metre uzunluğunda ve dünyanın en uzun taş köprülerinden bilisi, Edirne'den UNESCO Somut Kültürel Miras Geçici Listesi'ne 'de, farkındalık yürüyüşü düzenlendi Varlıklar Dünya Kültür Miras Listesi'ne geçici olarak giriyor. Edime olarak Avrupa Kültür Başkenti listesine girme zamanı geliyor. Artık Uzun Köprü'yit dünya tanıyacak. Turizm patlaması olacak. Ben emeği geçen başta başkanım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Edirne'nin Selimiyesi gibi artık tüm dünya Uzun Köprü yü tanıyacak." Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, tarihi köprüyü yaşatmak ve aynı zurnanda geleceğe taşımak istediklerini söyledi. 



Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük de geçici listeye Uzun Köprünün alınmasında emeği geçenlere şükranlarını iletti. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprü ile gurur duyduklarını belirterek, bu tarihi mirasa sahip çıkmaktan mutlu olduklarını kaydetti. 



İşbilen, Uzun Köprü'nün geçici listeye alınmasının ilçe halkı için de gurur olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Uzunköprü Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdüıiüğü'nün ortak hazıriadıklan proje ile tarihi köprümüz UNESCO, Geçici Dünya Miras Listesi'ne girmeyi başarmıştır. Heyecan ve mutluluk içindeyiz. 570 yıllık tarihe sahip köprümüzün dünyacı tanınması, Uzunköprü'nün turizmine katkıda bulunması, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi ve atalarımızdan kalan bu tarihi mirasın yücelmesi için üzerimize düşen her ' görevi sonuna kadar en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." Farkındalık yürüyüşü mehteranın konseri ile sona erdi. 



Ortadoğu


Geri Dön