28 / 04 / 2024

UNESCO'dan İstanbul için korkutan uyarı! Tsunami 1 metreyi aşacak! 

UNESCO'dan İstanbul için korkutan uyarı! Tsunami 1 metreyi aşacak! 

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) İstanbul ve iki kente daha tsunami uyarısı geldi. İşte UNESCO'nun o açıklaması...



UNESCO, İstanbul, Marsilya ve İskenderiye kentlerinde önümüzdeki 30 sene içinde 1 metreyi geçen tsunami yaşanma olasılığının yüzde 100 olduğunu açıkladı.

UNESCO dan İstanbul için korkutan uyarı! Tsunami 1 metreyi aşacak!  

Sözcü'nün aktardığına göre, Akdeniz'de ve yakın bölgelerde deniz seviyelerinin yükseldiğini vurgulayan UNESCO, okyanus kıyısında bulunan ülkelerde tsunami riskine karşı tedbirler alındığına, ancak diğer bölgelerde de benzer hazırlıkların yapılması gerektiğine dikkat çekti. 

UNESCO'nun tsunami uyarısı yaptığı kentler arasında İstanbul'un yanı sıra Fransa'nın Cannes kenti ile İspanya'nın Atlas Okyanusu kıyısındaki Chipiona kasabası da yer alıyor. UNESCO bir süre önce dünya genelinde bir “tsunamiye hazırlık” programına start vermişti. 

UNESCO dan İstanbul için korkutan uyarı! Tsunami 1 metreyi aşacak! 

Portekiz'in başkenti Lizbon'da gelecek hafta UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay tarafından açılanacak tsunami eğitim programı kapsamında halihazırda Karayipler, Pasifik ve Hint Okyanusu bölgelerinde bulunan 21 ülkede 40 topluluğun pilot uygulama şeklinde eğitildiği belirtildi. 

UNESCO, tsunamilerin yüzde 78’inin deprem gibi sismik hareketlerden, yüzde 10’unun ise volkanik olaylardan ve heyelanlardan, yüzde 2’sinin ise meteorolojik olaylardan ortaya çıktığına vurgu yaptı. 

İstanbul depremi için son dakika uyarısı! Uzmanlar açıkladı! Zaman boşa harcandı, yarın çok geç olacak!

İBB harekete geçti: İstanbullulara tsunami şoku! Bu ilçelerde yaşayanlar dikkat!

Dap Ataşehir ön talep topluyor! Yeni proje! 


Geri Dön