20 / 05 / 2024

Universal Hospital Tiran Hastanesi açıldı

Universal Hospital Tiran Hastanesi açıldı

Universal Hospitals Group, yurt dışındaki ilk hastanesini Arnavutluk'un başkenti Tiran'da hizmete açtı



Universal Hospitals Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, yurtdışında ilk hastanelerini Arnavutluk'ta açtıklarını ve Türkiye dışında büyümeye devam edeceklerini söyledi. Ofluoğlu, "Universal Hospital Tiran Hastanesinin, grubumuza bağlı tüm sağlık kuruluşlarımızdaki insan odaklı kaliteli sağlık hizmetini Arnavut halkına da en iyi şekilde vereceğine inanıyorum. Arnavutluk tecrübemizden yola çıkarak önümüzdeki dönemde de yurt dışında yeni hastaneler yapmayı planlıyoruz. 2010 yılı haziran ayında Sudan'da halen yapımı süren hastanemizi açmayı, ardından da Makedonya, Azerbaycan, Rusya gibi ülkelerde yeni hastaneler açmayı planlıyoruz" dedi. 19 bin 600 metrekare üzerine kurulu hastanede, 120 özel hasta odası, 5 ameliyathane, 2 doğum odası bulunacak.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Arnavutluk'a ilk özel hastaneyi açtı, yasayı Türkiye'den götürdü
 
Arnavutluk'un ilk özel hastanesini Universal Hospitals Group, Tiran'da açtı. Grubun Başkanı Azmi Ofluoğlu, Arnavutluk'ta mevzuatın özel hastaneye daha önce izin vermediğini belirterek, "Türkiye'den yasa örneğini götürdük. Arnavutluk yönetimi bu yasanın aynısını çıkardı. İlk özel hastaneyi de biz açtık" dedi.


UNIVERSAL Hospitals Group tarafındandan 67 milyon Euro yatırımla yurt dışına yapılan ilk hastanesi, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da açıldı. Kendi yatırımlarına başlamadan önce Arnavutluk'ta hastanelere dönük yasanın bulunmadığını belirten Universal Hospitals Group Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, özel hastaneyi açabilmek için yasa örneğini Türkiye'den götürdüklerini söyledi.
Balkanlar'a hizmet
Arnavutluk'ta çok yataklı poliklinik yasası olduğunu belirten Ofluoğlu, "Biz bunu istemediğimiz için Türkiye'den taşıdığımız yasanın yürürlüğe geçirilmesini sağladık. Bu sayede Arnavutluk'un resmi belgeli ilk özel hastanesini açmış olduk. Belge numaramız da 1" dedi.  Tiran Hastanesi açılmadan beyin kanaması geçiren birinin çevre ülkelere gitmesi gerektiğini vurgulayan Azmi Ofluoğlu, yatırımın sadece Arnavutluk'a değil Balkanlar'ı kapsayarak 10 milyon insana hizmet verebilecek şekilde gerçekleştirildiğini anlattı. Ofluoğlu, şöyle konuştu: "Pek çok farklı ülkede yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ancak, öncelikli olarak Türkiye'de başladığımız yatırımları bitireceğiz. Azerbaycan, Bulgaristan, Makedonya, Romanya ve Sudan'da hastane açmak için çalışmalarımız sürüyor. Irak'ta da Acarsan ortaklığında kurulan şirketle girdiğimiz devlet hastanesi ihalesini kazandık. Bu ortağımızla Gaziantepte'de de bir hastane açmayı planlıyoruz."
Bakkal gibi hastane
Hükümetin özel hastane açma başvurusuna sınırlama getirmekle doğru karar aldığını savunan Ofluoğlu, "Önüne gelen bakkal açar gibi hastane açmaya başlamıştı. Zaten kafamızda yurtdışına açılma planları olduğu için bu karar bizi çok etkilemedi. Krizden en az etkilenen sektörün sağlık ve gıda oldu" dedi. Ofluoğlu, önümüzdeki dönemde de halka açılma planları olduğunu ifade etti.
Kraliçe seçer gibi
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) sınıflandırma uygulamasının SGK hastalarıyla alakalı olduğunu anlatan Ofluoğlu, bunu Sağlık Bakanlığı'nın yapması gerektiğini ifade etti. Ofluoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, "Teknoloji, altyapı, bina ve insan kaynaklarını da değerlendirecek bir sınıflandırma yapılmalı. Bakanlık bunu güzellik kraliçesini seçer gibi yapmalı. Devletin sağlık konusunda sürekli yeni karar çıkarması da denene denene doğrunun bulunmasına yardımcı olacak" diye konuştu.

Personel yüzde 90 Türk

UNIVERSAL Hospital Tirana hastanesinin 120 odası, 5 ameliyathane ve 2 doğum odası bulunduğunu anlatan Tirana Medical Direktörü Prof. Dr. Rehat Faikoğlu, hastanede çalışan doktorların yüzde 90'ının Türk olduğunu ve çalışanlara ev tutulduğunu söyledi. Türk Hava Yolları ile karşılıklı olarak günde tek seferin yapıldığını ve tedavi olmak için Türkiye'ye hergün 20 kişinin geldiğini belirten Faikoğlu, "Yunanistan, Avusturya ve İtalya'ya gidenler de vardı. Ancak artık hepsi burada tedavi olacak" diye konuştu.

Üniversite bu yıl açılacak `sağlık ağırlıklı' olacak

2010-2011 eğitim döneminde öğrenci alımına başlayacakları Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin açılışını yapacaklarını söyleyen Azmi Ofluoğlu, üniversitenin sağlık konusunda ağırlıklı olacağını anlattı. Çamlıca, Taksim ve Kadıköy'deki hastanelerin üniversitenin hastanesi olacağını belirten Ofluoğlu, önümüzdeki dönemde Tiran'daki hastaneyi de buraya ekleyeceklerini kaydetti. Çanakkale Savaşı'nda Türk askerine yardım eden İngiliz Konsolos'un kızı Hettie Greek adına kurdukları otelin iç mimarlık okuyan kızı tarafından yapıldığını söyleyen Azmi Ofluoğlu, "İstanbul Karaköy'de iskelenin yanındaki binayı 22 odalı bir butik otele dönüştürdük. Butik otelciliğe doğru bir adım attığımızı söyleyebilirim" dedi.
Aslan Batur/Hürriyet

Arnavutluk'ta yasa çıkartıp ilk özel hastaneyi yaptı
  
Azmi Ofluoğlu, Tiran'da hastane açabilmek için Türkiye'deki özel hastane yasasını götürüp Arnavutlar'a verdi. Yasa çıkınca da ülkenin ilk özel hastanesini Tiran'da açtı. Universal Group artık yurtdışında büyüyecek...


VATAN ve Universal hastaneleri ile Alman Hastanesi'nin sahibi olan Universal Group, Arnavutluk'un ilk özel hastanesini açarak '001' nolu ruhsatın sahibi oldu. Hastaneyi açabilmek için ülkede yeni bir yasa çıkarttıklarını söyleyen Universal Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, 'Ülkede özel hastane kavramı yoktu sadece küçük poliklinikler var. Biz de ihtiyaç olduğunu görünce Türkiye'den özel hastane yasasını getirdik, Arnavutluk yetkilileri inceledi. Yasa çıkınca da ilk ruhsatı biz aldık' dedi. Hastanenin 67 milyon euroya mal olduğunu belirten Ofluoğlu, 'Sağlık kadrosu hem Türkiye'nin hem de buranın önde gelen hekimlerinden oluşuyor. Bu ülkeye büyük katkı sağlayacak çünkü burada biri beyin kanaması geçirse çevre ülkelerden birine gitmek zorunda kalıyor' şeklinde konuştu.

YURTDIŞI ATAĞI SÜRECEK
Universal Group, yurtdışında yeni hastaneler yapmayı planlıyor. Haziran ayında Sudan'daki daha sonra da  Makedonya, Romanya, Azerbaycan, Rusya gibi ülkelerde  hastaneler açacaklarını belirten Ofluoğlu, 'Artık yurtiçinde büyümek zor, yeni yasalar hastane açmayı imkansız hale getirdi. Yurtiçinde satın alma, yurtdışında yeni hastaneler yapacağız' dedi. Önüne gelenin hastane açtığını kaydeden Ofluoğlu, hükümetin aldığı kararın sektöre çekidüzen vereceğini düşünüyor.

Önce holding, sonra halka arz
UNIVERSAL Group, bünyesinde bulunan poliklinik, eczane ve hastanelerin sayısının 100'ü aştığını kaydeden Ofluoğlu, bir aile şirketi olduklarını, bazı hastanelerde yerel ortaklarının bulunduğunu belirtti. Ofluoğlu, 'Karmaşık bir yapı var gibi görünüyor bu nedenle tüm şirketleri bir holding çatısı altında toplayıp ardından halka açılacağız. Bir süredir görüştüğümüz yabancı gruplar var, bir ortaklık yapacağız' dedi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi geliyor
UNİVERSAL Group, bir süredir devam ettirdiği vakıf üniversitesi kurma çalışmalarını da sonlandırdı. Samandıra'da kampusu yapılan Yeni Yüzyıl Üniversitesi, bu yıl öğrenci almaya başlayacak. Tıp, eczacılık, diş hekimliği, sağlık bilimleri fakültesinin bulunacağı üniversitenin özellikle sağlık konusunda çok iddialı olacağının altını çizen Ofluoğlu, 'Diğer bölümler de olacak ama sağlık alanında ciddi bir birikim ve ekibimiz var. Üç hastanemizi de tıp fakültesinin hizmetine sunacağız' dedi.
Esin GEDİK/Akşam

001 belgeli, Arnavutluk'un ilk özel hastanesini Ofluoğlu kurdu

Alman Hastanesi ve Vatan Hastaneleri'ni bünyesinde barındıran Universal Hospitals Group'un Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 100 milyon dolarlık yatırımla inşa ettiği hastane hizmete girdi. Tiran'daki en lüks 5 yıldızlı otelden daha gösterişli lobisi ve hasta odaları ile dikkat çeken hastane, Arnavutluk'un ilk özel hastanesi özelliğini taşıyor

Arnavutluk'un ilk özel hastanesi olma özelliğine sahip, 001 işletme belgeli Universal Hospital Tiran'ın açılışı önceki gün yapıldı. Azmi Ofluoğlu ve ortaklarının 100 milyon dolar yatırım yaptığı hastanenin açılış törenine Arnavutluk Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ilir Meta, Büyükelçi Hasan Aşan ve miletvekillerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Dışişleri Bakanı Meta, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki siyasi ilişkileri "mükemmel" olarak niteleyerek Arnavutluk Hükümeti'nin başta Türk olmak üzere yabancı yatırımları özellikle teşvik ettiğini anlattı. Büyükelçi Hasan Aşan da konuşmasında, hastanenin Türkiye ile Arnavutluk arasındaki işbirliğine ve sağlık sektörünün gelişmesine önemli katkı sağlayacağını söyleyerek, "Bu hastane, sağlık hizmetlerine üstün standart getirecektir" diye konuştu.

İnşaatı 5 yıl süren hastanede modern tıp teknolojilerinin gerektirdiği tüm tıbbi cihazlar ve tüm branşlar bulunuyor. Tıbbi kadronun yüzde 90'ı Türk çalışanlardan oluşuyor. Toplam 19 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan hastanenin 120 odası, 5 ameliyathanesi, 2 doğum odası ve daha birçok ünite yer alıyor. Özel tek bir polikliniğin dahi olmadığı, devlete ait hastaneleri de halkı tarafından güvensiz bulunan Arnavut halkı, tedavi için Türkiye, İtalya ve Yunanistan'a gidiyordu. Sadece Arnavutluk değil Kosova başta olmak üzere bölgenin de en modern hastanesi olma özelliğini taşıyan Universal Hospital'in bölge halkının önemli bir eksikliğini kapatacağı belirtiliyor.

5 yıldızlı otel konforu

Arnavutluk henüz dışa açılan, gelişmişlik seviyesi düşük bir ülke. Universal Group'un 100 milyon dolarlık hastanesi gerek son sistem sağlık araçlarıyla gerek odalarıyla gerekse hizmet kalitesi ile Tiran'ın en iddialı 5 yıldızlı otelinden daha yüksek standartlara sahip olduğunu hemen hissettiriyor. Laboratuvarları, odaları, ameliyathaneleri ve dünyanın kullandığı son sistem radyoloji cihazları ile uzay üssünü andıran hastane doğal olarak Arnavutluk kamuoyunun da büyük ilgisini çekti.

Bu ilk deneyim sırada Sudan var

Yurt dışındaki ilk hastanelerini Arnavutluk'un başkenti Tiran'da hizmete kazandırmanın büyük gururunu yaşadıklarını kaydeden Universal Hospitals Group Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Ofluoğlu, hastanenin gruptaki diğer hastaneler gibi "insan odaklı kaliteli" bir sağlık hizmetini vereceğine inandığını belirtti. Ofluoğlu, "Universal Hospital Tiran Hastanesi olarak hem Arnavutluk'un ilk özel hastanesini açmış olduk. Hem de ilk yurtdışı deneyimini edinmiş olduk. Arnavutluk tecrübemizden yola çıkarak önümüzdeki dönemde de yurtdışında yeni hastaneler yapmayı planlıyoruz. 2010 yılı Haziran ayında Sudan'da halen yapımı süren hastanemizi açmayı, ardından da Makedonya, Azerbaycan, Rusya gibi ülkelerde yeni hastaneler açmayı hedefliyoruz. Bu da, önümüzdeki dönemde özellikle yurtdışında büyümeyi sürdüreceğimiz anlamına geliyor" diye konuştu.

Hastanenin kalitesinin İstanbul'daki Alman Hastanesi'nden hiçbir farkı olmadığını, son teknoloji tüm sağlık araçlarının getirildiğini kaydeden Ofluoğlu, "Günde en az 100 Arnavut yurtdışına sağlık hizmeti almak için gidiyor. Bunların 30'u Türkiye'ye geliyordu. Biz burada ülkenin şartlarını da dikkate alarak yüzde 20 daha ucuz hizmet vererek ayda en az 3 milyon euro ciro yapmayı hedefliyoruz" dedi.
Vatan


Geri Dön