20 / 06 / 2024

Ünlü bankadan yaz sonu için flaş dolar tahmini geldi!

Ünlü bankadan yaz sonu için flaş dolar tahmini geldi!

Yatırımcılar dolar kurunun yükselip yükselmeyeceğini merak ederken, Barclays analistleri, son zamanlarda istikrarlı seyreden Dolar/TL kurunda yaz aylarında ılımlı da olsa bir yükseliş olabileceğini bekliyor. 



Hem dolar almak isteyenler hem de doları olanlar kurdaki son dakika gelişmelerini merak ediyor.  Barclays analistleri, son günlerde istikrarlı bir seyir izleyen Dolar/TL kurunda yaz aylarında ılımlı da olsa bir yükseliş olabileceğini öngörüyor. Söz konusu analiz, bu yükselişin kontrollü bir değer kaybı şeklinde gerçekleşeceğini ve TL'nin yıl sonuna kadar değer kaybetmeye devam edeceğini işaret ediyor.


BARCLAYS BU ÖNGÖRÜYÜ NASIL YAPIYOR?

Halktv'de yer alan habere göre ekonomi yönetiminin TL'de kontrollü bir değer kaybına izin verme eğiliminde olduğunu dile getiren Barclays analistlerine göre, ekonomi yönetimi, enflasyonu kontrol altına almak ve ihracatı teşvik etmek için TL'nin değer kaybetmesine izin verebilir.

Ünlü bankadan yaz sonu için flaş dolar tahmini geldi!

Barclays, yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kurunun yükselişine bir diğer neden olarak 2024 yılı boyunca Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutacağını ve söz konusu bu durumun da Türk lirasına downward pressure (aşağı yönlü baskı) oluşturacağını öngörüyor.

Ayrıca bununla beraber Barclays'ın Türk bankalarının tahvilleriyle ilgili tavsiyesi ise yukarı yönlü. Analiz, Körfez bölgesi de dahil olacak şekilde EEMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesindeki diğer banka tahvillerine kıyasla Türkiye banka tahvillerini daha cazip görüyor.

TÜRK BANKALARINA İLGİ ARTACAK

Yapılan analizde şu ifadeler yer alıyor: "Körfez bölgesi de dahil olacak şekilde EEMEA'daki diğer banka tahvil piyasasına kıyasla Türkiye banka tahvillerini cazip görüyoruz. Türk bankalarının perp tahvillerinde yüksek carry getirisine de dikkat çekiyoruz." Akbank ve Yapı Kredi perp tahvillerinde alım önerisi veriyoruz."

Ünlü bankadan yaz sonu için flaş dolar tahmini geldi!

Barclays ayrıca Türkiye ekonomisinin 2024 yılında toparlanma eğiliminde olacağını ve yaşanan bu durumun da Türk bankalarının tahvillerine olan ilgiyi artıracağını öngörüyor.

DOLAR KURU NE KADAR? 

Dün satıcılı bir seyir izleyen dolar/TL, günü yüzde 0,8 düşüş göstererek, 32,5229'dan tamamladı. Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Dolar/TL, yeni güne ise değer kazancıyla başlamasından sonra saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,1 artış göstererek, 32,5680'den işlem görüyor. Ayrıca aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 yükselişle 34,9210 ve sterlin/TL önceki kapanışın hemen üzerinde 41,3490'dan satılıyor.

Dolar endeksi de dün önceki kapanışın hemen üzerinde günü 105,2 seviyelerinden tamamlarken, şu sıralarda da yatay bir seyir izliyor.

 

Bakan Özhaseki açıkladı: Sahillerde denize erişimi engelleyen kaçak yapılar yıkılacak!

18-24 yaş arası gençler de kira kriziyle karşı karşıya: Yüzde 36’sı maaşının 4'te 3'ünü kiraya veriyor! 

Arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler!


Geri Dön