Genel

Ünlü ekonomist açıkladı: Borç parayla sadece gayrimenkul yatırımı yapabilirsiniz!

Ekonomideki belirsizlik ve yatırım araçlarındaki dalgalı seyir vatandaşın aklını karıştırdı. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Eğer ödeme gücünüz varsa borç parayla gayrimenkul yatırımı yapabilirsiniz. Ancak bunun dışında borç parayla yatırım yapılmaz” diyerek nedenini açıkladı.

Türkiye’de ve dünya ekonomi piyasasında yaşanan belirsizikler, yatırımcıların doğru karar vermesini zorlaştırıyor. Yatırım yapmak isteyenler hangi yatırım aracına nasıl yatırım yapması gerektiğini araştırıyor.

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu,  https://x.com/TuncSatiroglu  X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, borç parayla gayrimenkul yatırımı yapabilirsiniz diyerek, bunun nedenlerini açıkladı. Şatıroğlu paylaşımında şunları söyledi: 

Eğer ödeme gücünüz varsa borç parayla gayrimenkul yatırımı yapabilirsiniz. (Şu anda oturmak için alınabilir yatırım için Türkiye'de alınmaz)

Ancak bunun dışında borç parayla yatırım yapılmaz.

 Neden yapılmaz?

Diyelim ki bir hisseye yatırım yaptınız. Ancak siz yatırım yaptıktan bir süre sonra şirket özelinde olmayan ama piyasalarda genel bir sıkıntı yaşandı. Zarardasınız. Ancak borcunuzun da vadesi yaklaşıyor. Borcunuzu kapatmak için zararına satış yapmanız gerekebilir. Hatta bazen hepsini satsanız bile borcunuzu kapatmanız mümkün olmayabilir.

Ancak belki 6 ay sonra, belki 2 yıl sonra şartlar değişir ve hissenizin de fiyatı dar artar ve yatırımınız size enflasyonun üzerinde getiri sağlayabilir. Eğer borç parayla, ihtiyacınız olmayacak parayla yatırım yaptıysanız bekleyebilir ve bu işten kazançla çıkabilirsiniz.

Borç parayla yatırım yaptıysanız batabilirsiniz.

Kaldıraçlı işlem borç parayla yapılan yatırımdır. Kaldıraçlı işlere girmeyiniz.

17 Aralık 2021'de "Nasıl olsa dolar çıkıyor o zaman ben uyanığım VİOP'ta kaldıraçlı işlem yaparım, dolar %10 artarsa ben %100 kazanırım" diyerek VİOP'ta dolar kontratı alanlar 20 Aralık gecesi kötü bir sürpriz yaşadılar. 21 Aralık sabahı sıfırlandılar hatta üstüne borçlandılar.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR


 

İMSAD açıkladı: İnşaat sektörü 6,5 büyürken, inşaat malzemesi üretimi yüzde 13,8 düştü!
Motorine indirim geliyor! Akaryakıtta peş peşe müjde: Tarih resmen verildi!

Tahliyesi istenen gayrimenkul aile konutuysa nelere dikkat edilmeli? 

Ağustosta en çok kazandıran külçe altın oldu! Dolar, mevduat faizi ne kadar kazandırdı? 

Ekonomist Remzi Özdemir açıkladı! Faizler düşünce ev ve araba alınır mı?