14 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada doların 20 lirayı ne zaman göreceğini açıkladı! Döviz hesabı olanlar dikkat

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada doların 20 lirayı ne zaman göreceğini açıkladı! Döviz hesabı olanlar dikkat

Dolar tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolar kurunun 20 lirayı ne zaman göreceğini son videosunda açıkladı.



BU YAZ DOLAR 20 LİRAYI GÖRÜR

Yeşilada dolar kaç lira olur sorusuna “Kur üzerine baskılar devam edecek.  Sermaye kontrolleri  senaryom hala geçerli, Kurban Bayramı sonrası yılın ilk yüksek risk dönemi başlıyor. Bu yaz dolar kuru 20 TL’yi görür” diye yanıt verdi. 

Londra merkezli ekonomi araştırma ve danışmanlık şirketi Capital Economics’te yazan  James Reilly Dolar kurunun 2022 yılı sonunda 18 TL’den 24 TL’ye çıkacağını iddia ederken 2023 yılında bu rakamın 26 TL ve üzerine çıkacağını ileri sürmüştü.

Reilly’nin bu dolar kuru üzerine yaptığı analizi konuşmasını kaynak olarak gösteren Yeşilada “Benim dolar kurunda 20 TL tahminin gayet makul. Merkez Bankası’da dolar kuru 20 TL’ye ulaşınca alnını silip havlu atacak ve döviz işlemlerine kısıtlamalar gelecek” ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada doların 20 lirayı ne zaman göreceğini açıkladı! Döviz hesabı olanlar dikkat

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Haziran 2022 tarihinde saat 22.46’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,30 Türk Lirası, euro 18,20 Türk Lirası, altının gramı ise 1.024 Türk Lirası değerinde.

Benzin fiyatları geçtiğimiz yıla göre 4 kat artmasına rağmen benzin satışlarının neden %57 neden arttığı ortaya çıktı

Çiftçiler suya gelen rekor zamma isyan etti! Üretimi bırakırsak herkes aç kalır

Eski Hazine yöneticisinden olay dolar çıkışı! Merkez Bankası’nın 1 günde ne kadar dolar sattığını deşifre etti

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön