02 / 05 / 2024

Dolar ne olacak? Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı!

Dolar ne olacak? Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı!

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, 2022 için dolar kuru tahminini resmen açıkladı. Ekonomist Atilla Yeşilada yaptığı açıklamada enflasyon ve devalüasyona da dikkat çekti.



İntegral Forex TV’de İntegral Yatırım Danışmanı Dr. Artunç Kocabalkan’ın konuğu ünlü ekonomist Atilla Yeşilada oldu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Atilla Yeşilada milyonlarca kişi tarafından merak edilen piyasalarda ne oluyor? sorusunu yanıtladı. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doların yükselmesini ve doların düşüşünü masaya yatıran ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, Dolar ne olacak? Ocak'ta piyasalar nasıl olacak? Dolar'ı olan ne yapmalı? Dolar nereye kadar yükselecek? Piyasayı neler bekliyor? " gibi soruları yanıtladı.

3 Ocak 2021 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamlarını resmen açıklayacağını dile getiren Atilla Yeşilada, Ocak'da Tüfe'nin yüzde 27, yüzde 30 bandında beklediğini söyledi.

Dolar ne olacak? Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı!

'ENFLASYON VE DEVALÜASYONU TETİKLEYECEK Mİ?

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, ''Vatandaşların yatırımlarının kur karşısında olmasa da enflasyon karşısında yatırımlarının değer kaybedeceğini ve bunu gören vatandaşların döviz garantili TL yatırımlarına yönelmeyeceğini'' şeklinde konuştu.

Atilla Yeşilada, ''Bu sistemin vatandaşlar yönelse dahi enflasyon ve devalüasyonu tetikleyeceğini'' dedi.

DOLAR NE OLUR?

2022'deki dolar fiyatlarına ilişkin de önemli açıklamalar yapan Atilla Yeşilada,  son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar kurunun 2022'de 2021'in sonundaki fiyatının 1.25 çarpısı olacağını söyledi. Fakat AKP'nin dolar kuru hedefinin de 9 TL olduğunu da sözlerine ekledi.

Yatırımcıların faiz oranı ve dolar hatası!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön