28 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist herkesi ikaz etti! Bu habere bakmadan yatırım yapmayın

Ünlü ekonomist herkesi ikaz etti! Bu habere bakmadan yatırım yapmayın

Popüler ekonomist Remzi Özdemir'in dolar kurunun 25 TL'ye yükselebileceğine dair açıklamasının akabinden, Murat Muratoğlu dövizi ve evi olanlara seslenerek ekonomide kıyametin kopacağını ifade etti.



Ünlü ekonomist Murat Muratoğlu, bugünkü canlı yayında kendisi gibi ekonomist olan Remzi Özdemir'i ağırladı. Programda, Özdemir dolar kurunun en az 25 TL'ye erişebileceğini ifade etti. Muratoğlu ise ekonomiyle alakalı endişe verici açıklamalar yaparak "Kıyamet kopacak" dedi.

Merkez Bankası'nın peşin avans limitlerine ulaştığını sınırlamayı ele alan Özdemir, bu kararın doğru olduğunu söyledi. Ekonomide sona yaklaşıldığına dikkat çeken Özdemir, Merkez Bankası'nın bu kararıyla vatandaşların ekonomik krizi derinden etkileyebileceğini ifade etti. Ayrıca, mevcut ekonomik gelişmelerin sadece bir fragman olduğunu ifade etti.

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN DOLAR KURU TAHMİNİ

Ekonomist Remzi Özdemir, dolar kurunun 25 TL'ye kadar yükselebileceğini ve ilerde ekonomik güçlüklerle karşılaşabileceğimizi söylerken, Murat Muratoğlu da "Kıyamet kopacak" şeklinde tasa yapıcı açıklamalar yaptı. Özdemir, Merkez Bankası'nın peşin avans limitlerini sınırlamasını doğru bir karar olarak yorumladı ve ekonomik çıkmazın vatandaşlar aracılığı ile derinden hissedilebileceğine dikkat çekti.

Ünlü ekonomist herkesi ikaz etti! Bu habere bakmadan yatırım yapmayın

Özdemir, Türkiye'nin döviz rezervlerinin düştüğüne işaret ederek, ileriki zamanda ithal ürünlerin getirilmesinde güçlükler olabileceğini ve döviz alternatiflerinin daraldığını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin kendi imalatını yükseltmesi gerektiğini Mısır ve Rusya misalleri üstünden anlattı.

Muratoğlu ise mevcut hükümetin dövizi baskılamak için döviz rezervlerini yok ettiğini ve altınları sattığını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin her ay 8-9 milyar dolar cari açık verdiğini ve bu durumun memur zamları, EYT'liler için harcamalar ve zelzele bedelleri gibi hususlarda sıkıntılara yol açacağını ifade etti.

Ev ücretlerinde büyük bir yükseliş olduğunu ve satışların gerilediğini söyleyen Özdemir, emlak sektöründe bir balon olduğunu söyledi. Kirada durmak karlı olduğu için ev almak istemeyen insanların olduğunu ve satılmayan bir şeyin ücretinin gerilediğini söyledi. Ayrıca, vatandaşların bankaya yatırdıkları parayla daha çok gelir elde edebilecekleri için ev satın alma isteğinin düştüğünü sözlerine ilave etti.

Ünlü ekonomist herkesi ikaz etti! Bu habere bakmadan yatırım yapmayın


Geri Dön