05 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist İbrahim Kahveci doların yükselmesinin asıl sebebini açıkladı! Çok özel şifreler içeriyordu

Ünlü ekonomist İbrahim Kahveci doların yükselmesinin asıl sebebini açıkladı! Çok özel şifreler içeriyordu

Karar Gazetesi yazarı ve Ekonomist İbrahim Kahveci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamaları değerlendirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısı yaptığı açıklamaların özel şifreler içerdiğini ileri süren Karar Gazetesi yazarı İbrahim Kahveci “Dolar bilinçli yükseltiyor” yazısında dikkat çeken yorumlarda bulundu.

“Bütün dünya enflasyon ile mücadeleyi para politikası üzerinden Merkez Bankaları vasıtası ile yürütürken biz bunu yapmayacağız demektir. Zaten Nureddin Nebati Merkez Bankası faiz politikası için onu önemsizleştirdik demişti ya... Tam da bu” diyen Kahveci, “İyi de o vakit enflasyonla nasıl ve kim mücadele edecek? Sakın ola H&M Bakanı Nureddin Nebati’nin yüreğimizle mücadele edeceğiz sözünü hatırlatmayın. Çünkü enflasyonla mücadele için beyin, akıl ve bilim gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist İbrahim Kahveci doların yükselmesinin asıl sebebini açıkladı! Çok özel şifreler içeriyordu

TAM TERSİ BİR TABLO YAŞANIYOR

Kahveci yazısını şu sözlerle sürdürdü:

Bu programla ne oldu mesela... İlk 5 ayda ihracat %20,4 artarken ithalat %40,9 arttı. Dış ticaret açığı 18,3 milyar dolardan 43,2 milyar dolara yükseldi. Enerji hariç dış açık ise %48,2 artışla 9,3 milyar dolara çıktı. Yani bu program ile hedeflenen ve söylenenin tam ama tam tersi bir tablo yaşanıyor. Ortada cari fazla stratejisi vs diye bir şey yok. Bakın daha önemli bir nokta var: Gelişmiş ülkeler enflasyona göre faizleri yükselterek cari açık verme riskine giremezler diyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön