29 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar düştü diye sevinenlere kötü haberi verdi. Yaşanacakları açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar düştü diye sevinenlere kötü haberi verdi. Yaşanacakları açıkladı

17 TL’lerden 16 TL’lere düşen dolar için umutlanan vatandaşlara ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den kötü haber geldi.



BDDK’nın geçtiğimiz hafta 15 Milyon TL’lik döviz varlığı açıklamasından sonra uzun süredir 17 TL bandında seyir eden dolar 16 TL bandını gördü. Yaklaşık bir haftadır dolar, 16 TL’lerde sabit kaldı.

Vatandaşlar ve yatırımcılar bu gelişme ile umutlanırken, kötü haberi Selçuk Geçer verdi.

Bu fiyat hareketlenmelerinin ardından takipçilerine seslenen Selçuk Geçer’den yeni bir tahmin geldi. 

Geçer dolar kuru üzerine yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

BÜTÜN EMTİYALARDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

"Bütün para birimlerinde yükseliş devam edecek. Sadece Euro ile dolar ya da Euro ile Sterlin ya da dolar ile Sterlin arasında ufak iniş çıkışlar olabiliyor. Bunun temel nedeni de pariteler. Euro/Dolar paritesi 1,3'e giderse anlayın ki dolarla Euro arasındaki makas kapanacak. Dolar daha hızlı yükselecek Euro daha az yükselecek. Ya da Euro daha fazla yükselecek dolar daha az. Burada önemli etken Avrupa Merkez Bankası. Faizi artıracaklarını söylediler. Ama pozitif ortama geçmeleri etkili olacak mı? FED faizleri artırmaya devam edecek.

Duruma bağlı olarak 75 baz puanlık faiz artırma gündeme gelebilir. Avrupa Merkez bankası ağırdan alırsa parite aşağı doğru diğer. Euro düşer. Bugün Euro doların üstündeyse yarın altında kalabilir. Avrupa Merkez Bankası'nı yakından takip etmemiz gerek.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar düştü diye sevinenlere kötü haberi verdi. Yaşanacakları açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön