28 / 04 / 2024

Dolar 10 liranın altına mı düşüyor? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer şaşkınlık yarattı! Geliyor gelmekte olan

Dolar 10 liranın altına mı düşüyor? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer şaşkınlık yarattı! Geliyor gelmekte olan

Dolar 18’e bir çıkıp bir inerken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar hakkında açıklamalarda bulundu. Geçer, bakın 10 lira ile dolar arasındaki bağlantıyı nasıl buldu. İşte detaylar…



Dolar kuru, her kesimi endişeye sokmaya devam ediyor. Geçtiğimiz 15 gün boyunca birkaç kez 18 TL’nin üzerine çıkan dolar kuru bugün açılışı tekrar 18 TL’nin altında açtı.

Ünlü ekonomist ve para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer ise uzmanı olduğu dolar üzerine konuşmaya devam ediyor. Geçer, Türkiye’de en ucun şeyin dolar olduğunu ifade ederken, “Türkiye açısında yaz ayları makro ekonomik düzeylerin bozulacağı aylar olacak ifadelerini kullanmıştım. Buna dair verileri görüyoruz. Kötü değil, çok kötü durumdayız. Bütçe dengeleri bozuldu ve aynı zamanda borçlar artıyor. Dolar ise kontrol edilemiyor. Şu anda Türkiye’de en ucuz şey dolar kuru oldu. Gelecek zamanlarda dolar kurunda kırılma olacaktır.

“DOLAR, 10 LİRAYA DÜŞERSE O ZAMAN KONUŞALIM”

Merkez Bankası, dolar kuruna direk olarak değil dolaylı yoldan müdahale etmekte. Çok sert de düşüşler gerçekleşmiyor. Dolar kuru, 17,50 TL’ye dahi düşse bir şey ifade etmez. Bu tür dalgalanmalar gerçekleşir hatta bunları konuşmaya bile gerek yok. Dolar kuru 10 TL’ye düşerse o zaman konuşalım. Dolar kurunda bu saatten sonra yüzde 10’luk bir yükseliş benim için sürpriz olmayacak. Bu da dolar kurunun 20 TL olması demektir” şeklinde konuştu.

Dolar 10 liranın altına mı düşüyor? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer şaşkınlık yarattı! Geliyor gelmekte olan


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön